Aktuelt på Vikingeskibsmuset

I sensommeren, den 28. august - 13. oktober, er der masser at komme efter på Vikingeskibsmuseet! 
Vikingeskibsmuseet tilbyder en masse spændende aktiviteter for hele familien. Tag med på en særlig familieomvising, mød håndværkerne, deltag i bådebyggerens værksted, byg din egen båd eller sejl ud på fjorden!

Husk! Vi har særlige efterårsferie aktiviteter 14. - 22. oktober.

Daglige sejlader 1. maj - 30. september

Oplev, hvordan det var at være viking ombord på en af Vikingeskibsmuseets traditionelle, nordiske både, som er direkte efterkommere af vikingeskibene. Vores træskibe sejler flere gange dagligt ud på en times ture på den smukke Roskilde Fjord. Hvis du er ældre end 4 år og sammen med dine forældre, kan du komme med! Alle deltager aktivt ombord med ro, sætte sejl og udføre andet "sømandarbejde". Der er begrænset pladser til børn under 14 år.
» Læs mere om sejlturene her...

Bådebyggerne arbejder på bådeværftet med værktøj, som det vikingerne brugte. Følg deres daglige arbejdet med museets skibe og se den store værktøjssamling på bådeværftet. 

Smeden, billedskæreren, rebslageren og sejlmageren skiftes til at vise deres kunnen og er du over otte år, er du gammel nok til selv at prøve kræfter med de svære håndværk. 

Slå reb, skær smukke mønstre i træ eller form det glødende jern hos smeden. Spørg i billetsalget, hvilke værksteder, der holder åbent - eller se det i Vikingeskibsmuseets aktivitetskalender...

Dagligt indtil 13. oktober - HUSK! Vi har særlige aktiviteter i efterårsferien 14. - 22. oktober.

Kom i lære på bådebyggerens værksted. Arbejd med frisk egetræ og vikingernes værktøj!  Du kan se den professionelle bådebygger arbejde og selv prøve kræfter med økse, hammer, kile, kniv, høvl og bor. Værktøjet bruges også, når bådebyggeren arbejder på værftspladsen.

Museets formidlere og bådebyggere står klar til at hjælpe dig i gang.

Bliv bådebygger for en dag og byg din egen modelbåd! Kan du lide at klippe, hamre og bygge fantasifulde og skægge ting?
På værftspladsen kan børn og deres voksne forvandle naturmaterialer som bark, træ, tov og fjer til fantastiske fantasiskibe. 

Hver dag vil der være vikingelege- og spil til fri afbenyttelse.
Kast dig over strategiske lege som 'Kast Thors hammer' eller 'Fortøjningskast', eller prøv kræfter med styrkelege, f.eks. 'Firtræk'. Her tager fire deltagere fat i en ring af tov. Udenfor hver deltagers rækkevidde lægges en knogle. Det gælder nu for hver enkelt deltager om at trække de øvrige deltagere så langt i egen retning, at knoglen kan samles op med den frie hånd 

Vi elsker at fortælle om vikingerne og deres skibe - kom med på omvisninger tilrettelagt for alle aldersgrupper. 

Vild med viden om vikingernes skibe?

Tag med på en omvisning i Vikingeskibshallen med fokus på de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev, der er udstillet i Vikingeskibshallen. Skibene vidner om vikingetidens specialiserede skibsfart, om krig og togter, om handel og rejser til fjerne egne og om livet i Norden for 1000 år siden. 

Kom med på togt i vikingernes verden! 

Børn og voksne kan komme med ud på en spændende rejse i vikingernes verden!
Tag med på danske familieomvisninger med fokus på vikingerne togter. 

Velkommen til bådeværftet 

Bådeværftet byder indenfor, hvor der i øjeblikket bygges på en fuldstørrelse rekonstruktion af vikingeskibet Skuldelev 3 – et mindre handelsskib - ude på værftspladsen og på en færøbåd inde i værftshallen. Museets formidlere viser rundt, og fortæller om materialer, værktøj og håndværket.

» Se aktuelle tider for omvisninger i kalenderen ...

Omvisninger Hverdage Weekender
Omvisning i Vikingeskibshallen GB kl. 12.00 / 14.00 kl. 13.00
Omvisning i Vikingeskibshallen DK -- kl. 15.00
Familieomvisning DK -- kl. 11.30
Omvisning på Museumsøen GB kl. 15.30 --
Omvisning på bådeværftet GB/DK kl. 13.00 kl. 13.00