Sommer på Vikingeskibsmuseet

Nyd sommersolen på Vikingeskibsmuseet, gå en tur på havnen og køl ned med en Hansen is fra Café Knarr.
Hele sommeren kan børnene bygge deres egen model båd og lege vikinge lege.
Store og små kan tage med på familieomvisninger, hvor børn og voksne inddrages, eller omvisninger om de fem originale vikingeskibe på dansk og engelsk. 
På tunet kan i møde de forskellige håndværkere f.eks. rebslager, sejlmager, smed og træskærer. 

Omvisninger 24. juni - 27. august Tidspunkt
Omvisning i Vikingeskibshallen ENG kl. 12.00 & 15.00
Omvisning i Vikingeskibshallen DK kl. 14.00
Familieomvisning DK kl. 12.00 & 15.00
Familieomvisning ENG kl. 11.00 & 14.00
Omvisning på bådeværftet ENG kl. 13.00
Værksteder Tidspunkt
Bådebygger kl. 10 - 17.00
Byg din egen båd kl. 10 - 17.00
Dagens håndværker kl. 10 - 17.00
Vikingernes værksted for børn kl. 10 - 17.00

Slå reb, skær smukke mønstre i træ eller form det glødende jern hos smeden. Håndværkerne arbejder hver dag - spørg i billetsalget, hvilke spændende værksteder du kan deltage i, når du kommer på besøg.

Bådebyggerne bygger et vikingeskibs med værktøj, som det vikingerne brugte. Følg dagligt arbejdet på skibet og se den store værktøjssamling på bådeværftet.

Smeden, billedskæreren, væveren, rebslageren og bådebyggerne skiftes til at vise deres kunnen og er du over otte år, er du gammel nok til selv at prøve kræfter med de svære håndværk. 

Kom i lære på bådebyggerens værksted. Arbejd med frisk egetræ og vikingernes værktøj!  Du kan se den professionelle bådebygger arbejde og selv prøve kræfter med økse, hammer, kile, kniv, høvl og bor. Værktøjet bruges også, når bådebyggeren arbejder på værftspladsen.

Museets formidlere & bådebyggere står klar til at hjælpe dig i gang.

Bliv bådebygger for en dag og byg din egen modelbåd! Kan du lide at klippe, hamre og bygge fantasifulde og skægge ting? På værftspladsen kan børn og deres voksne forvandle naturmaterialer som bark, træ, tov og fjer til fantastiske fantasiskibe. 

Hver dag vil der være vikingelege- og spil til fri afbenyttelse. Kast dig over strategiske lege som 'Kast Thors hammer' eller 'Fortøjningskast' eller prøv kræfter med styrkelege, f.eks. 'Firtræk'- Fire deltagere tager hver fat med en hånd i et endesplejsede tov. Udenfor hver deltagers rækkevidde lægges en knogle. Det gælder nu for hver enkelt deltager om at trække de øvrige deltagere så langt i egen retning, at knoglen kan samles op med den frie hånd 

På Vikingeskibsmuseet bestræber vi os på at formidler vores viden om vikinger til store som små. Vi tilbyder derfor fire forskellige slags omvisninger.

Vild med viden om vikingernes skibe?
Tag med på en omvisning i Vikingeskibshallen med fokus på de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev, der er udstillet i Vikingeskibshallen. Skibene vidner om vikingetidens specialiserede skibsfart, om krig og togter, om handel og rejser til fjerne egne og om livet i Norden for 1000 år siden.

Kom med på togt i vikingernes verden! 
I sommerferien inviterer Vikingeskibsmuseet børn og voksne med ud på en spændende rejse i vikingernes verden! Tag med på danske familieomvisninger med fokus på vikingerne togter. 

» Læs mere om de særlige familieomvisninger her...

Velkommen til bådeværftet 
Bådeværftet byder indenfor, hvor der i øjeblikket bygges på livet løs. Sommerens hovedopgave er en rekonstruktion af Skuldelev 3 – et lille handelsskib. Museets formidlere viser rundt og fortæller om materialer, værktøj og håndværket.

Se tider for omvisninger herunder