Forår på Vikingeskibsmuset

I foråret, den 1. maj - 24. juni, er der masser at komme efter på Vikingeskibsmuseet! 
I forårsweekenderne tilbyder museet en masse spændende aktiviteter for hele familien. Tag med på en særlig familieomvinsing, mød håndværkerne, deltag i værkstederne på tunet eller klæd dig ud som viking!

Daglige sejlader 1. maj - 30. september

Oplev, hvordan det var at være viking ombord på en af Vikingeskibsmuseets traditionelle, nordiske både, som er direkte efterkommere af vikingeskibene. Vores træskibe sejler flere gange dagligt ud på en times ture på den smukke Roskilde Fjord. Hvis du er ældre end 4 år og sammen med dine forældre, kan du komme med! Alle deltager aktivt ombord med ro, sætte sejl og udføre andet "sømandarbejde". Der er begrænset pladser til børn under 14 år.
» Læs mere om sejlturene her...

Kom med på togt i vikingernes verden! 

I weekenderne inviterer Vikingeskibsmuseet børn og voksne med ud på en spændende rejse i vikingernes verden! Tag med på danske familieomvisninger kl. 11.30-12.00 med fokus på vikingerne togter. 

I sommerferien fra de. 27. juni- 28. august er der omvisninger hver dag. 
» Læs mere om de særlige familieomvisninger her...

Vikingernes håndværk

Bådebyggerne bygger et vikingeskibs med værktøj, som det vikingerne brugte. Følg dagligt arbejdet på skibet og se den store værktøjssamling på bådeværftet.
Du kan også møde smeden, billedskæreren, rebslageren, pilefletteren eller sejlmageren, der skiftes til at vise deres kunnen og er du over otte år, er du gammel nok til selv at prøve kræfter med de svære håndværk. 

Slå reb, flet med pil, skær smukke mønstre i træ eller form det glødende jern hos smeden. Hver dag er to håndværkere på arbejde - spørg i billetsalget, hvilke spændende værksteder du kan deltage i, når du kommer på besøg.

Gå om bord!

På Anløbsbroen kan du alle ugens dage klæde dig på som en viking og lege dig tilbage til vikingetiden. Lær dig de magiske runer eller spil et vikingespil. Museets erfarne formidlere åbner skibskisterne og fremviser sværd, hjelm, ringbrynje, økser, hvalrostand og fortæller om vikingernes liv og togter. Gå om bord i de to rekonstruerede skibe: Handelsskibet fyldt med varer fra vikingernes verden og handelsbyer i fjerne egne og krigsskibet, udrustet til kamp. 
Filmen om det imponerende langskib 'Havhingsten' og den dramatiske rejse til Dublin og retur kan også ses på anløbsbroen.

Bådebyggerens værksted

Kom i lære på bådebyggerens værksted. Arbejd med frisk egetræ og vikingernes værktøj!  Du kan se den professionelle bådebygger arbejde og selv prøve kræfter med økse, hammer, kile, kniv, høvl og bor. Værktøjet bruges også, når bådebyggeren arbejder på værftspladsen.

Museets formidlere & bådebyggere står klar til at hjælpe dig i gang.

Byg din egen båd

Bliv bådebygger for en dag og byg din egen modelbåd! Kan du lide at klippe, hamre og bygge fantasifulde og skægge ting? På værftspladsen kan børn og deres voksne forvandle naturmaterialer som bark, træ, tov og fjer til fantastiske fantasiskibe. 

Leg som vikingerne 

I weekenderne vil der være vikingelege- og spil til fri afbenyttelse. Kast dig over strategiske lege som 'Kast Thors hammer' eller 'Fortøjningskast' eller prøv kræfter med styrkelege, f.eks. 'Firtræk'- Fire deltagere tager hver fat med en hånd i et endesplejsede tov. Udenfor hver deltagers rækkevidde lægges en knogle. Det gælder nu for hver enkelt deltager om at trække de øvrige deltagere så langt i egen retning, at knoglen kan samles op med den frie hånd 

Vild med viden om vikingernes skibe?

I weekenderne fra den 1. maj - 26. juni er der omvisninger med fokus på de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev, der er udstillet i Vikingeskibshallen. Skibene vidner om vikingetidens specialiserede skibsfart, om krig og togter, om handel og rejser til fjerne egne og om livet i Norden for 1000 år siden.
Gratis omvisning kl. 15.00 på dansk samt kl. 13.00 på engelsk.

Forår på Vikingeskibsmuseet 1. maj - 24. juni 2016
Åbningstider: kl. 10.00 - 17.00
Entré: Voksne 120 kr. Børn under 18 år gratis adgang.
Nogle aktiviteter er betalingsaktiviteter: Håndværkere, værksteder og særlige aktiviteter.