Billeder fra undersøgelsen af skibsvrag fra 1700-tallet i Guldborgsund

En såkaldt stjertpotte blev fundet ved den første dykkerbesigtigelse af vraget i 2012. Potten har tre ben og en stjert – et håndtag. Dette er tydeligvis brækket af – måske i forbindelse med forliset. Muslingebegroningen viser, at den har ligget frit på bunden et stykke tid. Foto: Gert Normann Andersen, JD Contractor A/S.
Stjertpotter er vanskelige at datere. Faconen undergår stort set ingen forandring fra 1600 til 1800-tallet, hvor de er i brug. Foto: Gert Normann Andersen, JD Contractor A/S.
Tre af Vikingeskibsmuseets dykkende arkæologer. Det kræver hjælp at få monteret den tunge hjelm. Foto: Jørgen Dencker, Vikingeskibsmuseet.
Dykningen sker fra det gode skib ”Honte”, som af JD Contractor er blevet stillet til rådighed for undersøgelsen. Foto: Jørgen Dencker, Vikingeskibsmuseet.
En af Vikingeskibsmuseets dykkere klar til dykning på ca. 10 meters dybde i Guldborgsund. Foto: Jørgen Dencker, Vikingeskibsmuseet.
Ved dykningen onsdag aften dukkede mastemønten frem i mastesporet. Hermed kan vi få en ret præcis datering af vraget. Foto: Jørgen Dencker, Vikingeskibsmuseet
Der er tale om en mindre sølvmønt på 19 millimeter i diameter. Bogstaverne 'KE' kan skelnes. Foto: Jørgen Dencker, Vikingeskibsmuseet.
Skår fra skål med dekoration fundet på overfladen ved skibsvraget. Foto: Jørgen Dencker, Vikingeskibsmuseet.
Nærbillede af dekorationen på skålen. Foto: Jørgen Dencker, Vikingeskibsmuseet.
Desværre var skålen ikke intakt. Foto: Jørgen Dencker, Vikingeskibsmuseet.
De to skibe Marcos og Honte, som stilles til rådighed for undersøgelsen af JD Contractor. Vraget ligger umiddelbart til højre for Honte, hvor der dykkes i den smalle sejlrende. Foto: Jørgen Dencker, Vikingeskibsmuseet.
De to skibe Marcos og Honte, som stilles til rådighed for undersøgelsen af JD Contractor, ligge tæt ankret op og fungerer som flydende arbejds- og forskningsstation. Foto: Jørgen Dencker, Vikingeskibsmuseet.