Havhingsten, River Cottage og Ny Nordisk Vikingmad

TV-kokkene fra River Cottage har været et smut i Danmark for at sejle med Havhingsten og prøve kræfter med madkonceptet Ny Nordisk Vikingemad. Sammen med lokale kokke fra Samsø og Havhingstens kabys-kokke, Kenneth og Solvej, blev der tilberedt et festmåltid til Havhingstens besætning af lokale råvarer fra Samsø, blandt andet makrel, gutefår, løg og strandkål.

Billederne er taget af musumsinspektør Lonnie Hansen, der står bag udviklingen af Ny Nordisk Vikingemad.

Gill Meller fra River Cottage ved roret på Havhingsten, fra Kerteminde til Samsø.
Gill Meller fra River Cottage ved roret på Havhingsten, fra Kerteminde til Samsø.
Gill Meller laver fiskesuppe til Havhingstens besætning. Det er i kabyssen på Havhingsten.
Gill Meller laver fiskesuppe til Havhingstens besætning. Det er i kabyssen på Havhingsten.
Besætningen venter utålmodigt på River Cottages fiskesuppe.
Besætningen venter utålmodigt på River Cottages fiskesuppe.
Friske selleri pakkes ind i ler, inden de lægges i bål i flere timer. Steven Lamb fra River Cottage (tv.), Kasper Gaard, Ilse Made (th.) og Gill Meller (bagerst).
Friske selleri pakkes ind i ler, inden de lægges i bål i flere timer. Steven Lamb fra River Cottage (tv.), Kasper Gaard, Ilse Made (th.) og Gill Meller (bagerst).
Makreller fra Samsø grilles sammen med selleritop.
Makreller fra Samsø grilles sammen med selleritop.
Blandede bær fra Samsø marineres.
Blandede bær fra Samsø marineres.
Lammene graves op efter 7 timer i jordovn.
Lammene graves op efter 7 timer i jordovn.
Lammene blev pakket ind i tang fra stranden.
Lammene blev pakket ind i tang fra stranden.
Vikingegildet med marinerede makreller, krabber, fladbrød med fennikel og mjød.
Vikingegildet med marinerede makreller, krabber, fladbrød med fennikel og mjød.
Krappe, strandkål og suppe.
Krappe, strandkål og suppe.
Vikingegildet bød på et væld af smage - røget og marineret kød og fisk, søde frugter, grønt og urter.
Vikingegildet bød på et væld af smage - røget og marineret kød og fisk, søde frugter, grønt og urter.