Presserum

Havhingsten sejler jubilæumssejlads til Hedeby i Nordtyskland, Korsør, Kerteminde og Langør på Samsø. Skibet og den 60 mand store besætning returnerer til Roskilde den 28. juli kl. 14.00. Undervejs på togtet vil Vikingeskibsmuseet være behjælpelig med pressemateriale og kontakt til skibet.

Kontakt

Ønsker du interviews eller baggrund til artikler eller indslag, er du meget velkommen til at kontakte Vikingeskibsmuseets pressemedarbejdere. Vi kan være behjælpelig med yderligere pressemateriale, filmklip af Havhingsten og kontakt til skibets besætning. Da det også er højsommer, vil pressemedarbejderne være at træffe på følgende tidspunkt:

Fra den 26. juni til 11. juli:
Ivan Jakobsen
Mail: ij(a)vikingeskibsmuseet.dk
Mobil: +45 46 300 261

Fra 12. juli til 29. juli:
Rikke Johansen
Mail: rj(at)vikingeskibsmuseet.dk
Mobil: +45 6087 0004

Billeder

Herunder finder du et udvalg af billeder af Havhingsten. Klik på linkene under de viste billeder for at hente dem i højopløst/printvenligt format.

Billederne tilhører Vikingeskibsmuseet og må kun anvendes i direkte forbindelse med redaktionel presseomtale  af Havhingsten, jubilæumstogtet og vikingeskibsmuseet i Roskilde
Anden brug af billederne skal aftales med Vikingeskibsmuseets billedarkiv.

Angiv altid Vikingeskibsmuseet/fotograf navn som byline.

Fra Rudkøbing til Korsør (copy 1)

Afgang fra Rudkøbing. Kort roning ud af havnen og så sejlet op. Vinden var med hele vejen til Korsør.
Magsvejr i forskibet, hvor besætningen har tid til hygge og læsning.
Vejret var så roligt, at flere tog en lille lur, mens skipper hurtigt fik Havhingsten over T-ruten, hvor de store skibe sejler tæt.
Tovtrækning mod vikingekrigerne fra Trelleborg i Korsør, hvor der blev tid til rigtig vikingedyst.

Farvel til Tyskland

Besætningen har haft god brug for regntøjet på årets togt.
Efter en weekend i Tyskland med overvældende interesse for både skib og besætning, sætter Havhingsten kursen mod Danmark.
To tidsperioder og to meget forskellige skibstyper mødes: Vikingernes slanke krigsskib og middelalderens svært byggede kogge.
Selv inde i den beskyttede fjord Slien kan der komme vind i sejlene. Mandag den 16. juli blæste det så kraftigt, omkring 18 m/s, at Havhingsten besluttede at tage endnu en overnatning i Tyskland inden turen over Østersøen til Rudkøbing.
Tæt trafik og stor imødekommenhed på Slien
Sejlet er sat og humøret er i top.
Midtskibet arbejder med sejlet
I havn efter en fin sejlads.

Havhingsten i Hedeby

Havhingsten i Østersøen på vej mod Slien, den meget snævre og krogede fjord, der fører ind til vikingetidens handelsby Hedeby og nutidens Slesvig. Foto: Werner Karrasch
Havhingsten i Østersøen på vej mod Slien. Skibet fik god fart på, her sejler de omkring 6,5 knob. Foto: Werner Karrasch
Havhingsten i  Slien, hvor den meget snævre og krogede fjord krævede at besætningen måtte have årerne ud. Foto: Werner Karrasch
Havhingsten i Slien, hvor den meget snævre og krogede fjord krævede at besætningen måtte have årerne ud.
Havhingsten, med Slesvig i baggrunden, på vej mod kysten ud for vikingetidens handelsby Hedeby. Foto: Werner Karrasch
Mange tusinde gæster tog i mod tilbuddet om at komme om bord i Havhingsten. i alt blev råsejlstræffet "Kurs Haithabu" besøgt af mere end 40.000 gæster. Foto: Werner Karrasch.
Havhingsten medbringer udstilling og aktiviteter, hvor den kommer frem til glæder for de nysgerrige besøgende. Foto: Werner Karrasch
Havhingsten fra Glendalough / The Sea Stallion from Glendalough. Foto: Werner Karrasch
Havhingsten fra Glendalough / The Sea Stallion from Glendalough. Illustration: Søren Nielsen
Skipper Vibeke Bischoff. Foto: Werner Karrasch

• The Stormy Monday. Dublintogt 2007 0,96 M

• Stormy Monday. Dublintogt 2007. 825 K

Havhingsten fra Glendalough, rekonstruktion af Skuldelev 2. Lagavulin - Peel. Redningsdragter. Redningsveste. Sikkerhedsudstyr. Vibeke Bischoff styrer. Agter. Ror. Mastegaffel.

• Dublin - Roskilde 2008 0,99 M

Afrejse fra Ramsgate. StrÊkket fra Ramsgate til Lowestoft. JÞrgen Gregers. SÞren Nielsen.

Reproduktionsbetingelser

Alle billeder er omfattet af følgende reproduktionsbetingelser:

• Copyright af optagelser forbliver Vikingeskibsmuseets.
  • Ved al offentliggørelse skal fotografens navn og Vikingeskibsmuseets copyright anføres på denne måde: Copyright: Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Foto: Werner Karrasch.