04. november 2016 - 31. marts 2017

Fotografisk er Werner Karrasch ikke en fri fugl. Opgaverne er styret af faglige interesser og behov, og billederne er en fotodokumentarisk oplevelse, præget af hans indgående kendskab til sine motiver.
Werner Karrasch har udviklet et særligt billedsprog, der tegner museets profil og er et visuelt bidrag til kulturarven. Han fanger øjeblikket i et univers fyldt af indtryk, stemninger og aktivitet – og foreviger lys, lyde, dufte og leben i et stillbillede. Fotografierne afslører ikke altid komplette historier. De tilbyder beskueren en række stikord, der lader drømmene flyde og indbyder til at danne egne fortællinger. Det dokumentariske bliver undertiden magisk og får en poetisk dimension.

Udstillingen giver et tilbageblik på museets historie og Werner Karraschs virke som fotograf, gennem en række udvalgte temaer:
Du kan bl.a. se dramatiske skud af Frederikssundsjollen Marcus Noer med bølgerne skummende om forstævn og besætning, håndværkere med en imponerende kunnen og ikke før viste billeder fra det rekonstruerede langskib Havhingsten fra Glendaloughs rejse til Dublin tur/retur – museets største eksperimentalarkæologiske projekt nogensinde. Og der zoomes ind på materialer og detaljer, der giver mulighed for at opdage det smukke i træet, lindebasten, vanddråberne på tjærede årer og spillet mellem lys og skygger i sejlet.

Læs mere: Portræt af Werner Karrasch 

Følg med: Se ugens foto på Instagram:@vikingshipmuseum #wernerkarrasch

Køb et foto: Som noget ganske særligt er alle udstillede fotos til salg og kan købes på museets webshop eller i museumsbutikken.

Werner Karrasch - Fotografier 1991 - 2016
Hvor: Vikingeskibshallen, Vindeboder 12, 4000 Roskilde 
Hvornår: den 4. november 2016 - 30. marts 2017
Entré: Adgang til udstillingen kræver entrébillet til Vikingeskibsmuseet. 
» Se priser og åbningstider her..