Sikkert forårstegn: Vikingeskibsmuseet søsætter bådsamlingen!

Den 8. april summer det af forår og aktiviteter på Vikingeskibsmuseet. Havhingsten skal i vandet og vi ryster vinteren af os.

Der er altid meget at se på, når Vikingeskibsmuseets mange bådelaug ved fælles hjælp og rå muskelkraft søsætter vikingeskibene og det giver museets gæster mulighed for at nyde de mange velduftende nytjærede skibe blive rigget til og ballastet.
Bådelaugsmedlemmerne begynder søsætningen kl 10.00 og det 30 meter lange krigsskib Havhingsten Fra Glendalough søsættes ca. kl. 13.00. 
Op til søsætningen lægger museets bådebyggere og skibenes bådelaug mange kræfter i at få alt klar til søsætningen. De mange frivillige skraber, maler og tjærer skibsskrog og rigning.

Søsætningen er kulminationen

Men den store gevinst ligger forude, når der igen kan sejles på fjorden. Og det er især sejladserne, der motiverer de frivillige til at bruge et par weekender eller tre på at gøre skibene klar. At sejle i et rekonstrueret vikingeskib eller en klassisk nordisk råsejlsbåd er en helt speciel oplevelse, som ligger langt fra hvad man som moderne lystsejler forbinder med sejlads. En oplevelse der er gået i blodet på rigtig mange frivillige, som hjælper med at gøre Vikingeskibsmuseets bådsamling til en meget synlig og aktiv del af museets tilbud til publikum.
Har du lyst til at være med i et af vores bådelaug?
» Læs mere om livet som bådelaugsmedlem her...

Sejladssæsonen skydes igang

Fra den 1. maj kan vi igen gøre det, der er helt unikt for os, nemlig invitere vores gæster ud og sejle i traditionelle nordiske både, der er efterkommere af vikingernes skibe. 
Ombord på museets både får du et helt særligt indblik i, hvordan det var at være viking på havet. Alle deltager aktivt ombord med at ro, sætte sejl og udføre andet 'sømandsarbejde'.

Billetter sælges i billetsalget på selve dagen efter princippet 'Først til mølle', så det anbefales at komme i god tid. 
Fra den 1. maj er der op til 4 daglige afgange. I sommerferien er der op til 11 daglige afgange sejladser, herefter sejles der igen færre sejladser indtil afslutningen på sejladssæsonen 30. september.

» Du kan læse mere om sejladser på Roskilde Fjord her...

Påskeferie: Sandtegninger på Vikingeskibsmuset 

Besøger du Vikingeskibsmuseet den 8. april, kan du udover søsætningen se frem til aktiviteter for hele familien! 
Kunstneren Helle Hove inviterer børn og voksne til at skabe sandtegninger, der er inspireret af vikingernes rejser og ornamentik. “Jeg oplever, at vikingernes slyngornamenter udstråler en kraft og en fri skaberglæde, som jeg håber, at museets gæster vil mærke på egen krop, når vi sammen eksperimenterer med sandtegningerne”, fortæller Helle Hove. Hun vil lade museets gæster komme i nærkontakt med den kunstneriske proces og selv få fingrene i sandet i de ni fade, der er kernen i installationen. 


Relaterede Nyheder:


Af: Rikke Tørnsø Johansen

07/03 - 2017