Havhingsten på Spree 6. september 2014

Berlin bød Havhingsten velkommen med manér og tusindvis af Berlinere og turister klappede Havhingsten gennem et solbeskinnet Berlin.

Ruten gik fra Ost Hafen, under 13 broer og gennem en sluse inden Havhingsten endelig nåede frem til målet: Schiffsbauerdamm, midt mellem Rigsdagsbygningen og Museum Insel.

Se billederne fra en helt særlig dag i Berlin.

Klik på billederne for at se dem større

Havhingsten startede lørdagens tur genne Berlin ude fra Ost-Hafen. Her passerer de kunstværket 'Moleculemen' af Jonathan Borofsky.
Den 60-mand store besætningen roede 10 kilometer ad Spree-floden gennem Berlins centrum.
Over alt, på broer og langs floden stod berlinerne tæt for at få et glimt af Havhingsten.
Masten var lagt ned og skibets høje stævne skulle fjernes ved hver af de mange broer, skibet skulle under.
Berlins højeste vartegn, fjernsynstårnet på Alexander platz, kunne ses tydeligt fra Havhingsten under næsten hele turen.
Solen skinnede og der blev vinket fra tilskuerne - og tilbage fra skibet.
Havhingsten på Spree-floden på sin tur gennem Berlin den 6. september 2014. Berliner Dom ses i baggrunden.
Havhingsten på Spree-floden, der løber gennem Berlins centrum, den 6. september 2014. Berliner Dom ses i baggrunden.
Havhingsten på Spree-floden på sin tur gennem Berlin den 6. september 2014. På turen passerede skibet nogle af byens store attraktioner.
Havhingsten på Spree-floden på sin tur gennem Berlin den 6. september 2014. På turen passerede skibet nogle af byens store attraktioner, her på vej mod Berliner Dom.
Berlins attraktioner var et imponerende syn fra Havhingsten.
Havhingsten på Spree-floden på sin tur gennem Berlin den 6. september 2014. På turen passerede skibet nogle af byens store attraktioner, her Bodes Museum på Museum Insel. Det verdensberømte fjernsynstårn på Alexanderplatz ses i baggrunden.
Tæt ved målet. Havhingsten passerer under jernbanebroen ved Friedrichstrasse Station.
Skibets besætning havde en god dag på Spree, her på vej forbi Rigsdagsbygningen.
Fra morgenens slæb: Havhingsten og Berlins flag med 'Berliner Bär' - Berliner bjørnen.