Billedserie: Søsætning af Skjoldungen

Efterårsferiens smukkeste dag var en passende ramme om den stemningfulde søsætning af det nyeste skib i Vikingeskibsmuseets flåde. Skibet er blevet til i samarbejde mellem Vikingeskibsmuseet, Vikingeskibsmuseet Venner og Nationalpark projektet ' Skjoldungelandet'. Der var tilfredshed at spore blandt publikum, da navnet 'Skjoldungen' blev afsløret af fødevareminister Mette Gjerskov, inden skibet blev roet ud på sin jomfrutur, ud i 'Skjoldungelandet'.

Vi har samlet dagen højdepunkter i en billedserie med billeder optaget af Vikingeskibsmuseets fotograf, Werner Karrasch.

Den nye rekonstruktion af Skuldelev 6-skibet på slippen, klar til søsætning.
Skibets navn blev holdt hemmeligt til det sidste.
Fødevareminister Mette Gjerskov navngav skibet 'Skjoldungen'.
14 violiner spillede mens skibet blev sat i søen - en violin for hver åre på skibet.
Skibet bæres i vandet af bådebyggere og bådelaugsmedlemmer.
Så har 'Skjoldungen' vand under kølen for første gang.
Skibet ballastes med 600 kg ballaststen, der skal holde skibet på ret køl.
Ballaststenene pakkes od stuves, så de fylder mindst muligt.
Der var mødt mange nysgerrige gæster op, en del fik også tid til at komme ombord på det nybyggede skib.
Tid til en symbolsk jomfrutur. Skibet blev roet ud på fjorden af blandt andet Fødevareministeren.
Ude på Fjorden ventede 'Ottar', en rekonstruktion af Skuldelev 1-skibet og 'Helge Ask', en rekonstruktion af Skuldelev 5-skibet, på at modtage 'den lille ny'.
Skibet var dejlig let at ro forlød det efter den allerførste tur ud på Fjorden.
Ombord fortalte Søren Nielsen, Chef for maritime håndværk, om byggeprocessen og rekonstruktionsarbejdet.
Det er anden gang Vikingeskibsmuseet rekonstruerer Skuldelev 6-skibet, sidste gang var i 1998.
Tilbage i havnen ventede museets gæster på at kunne tage det nye skib nærmere i betragtning.
Forsigtigt anløb - den skulle jo nødig komme noget til.
Fødevareministeren tog fat ved årene og fik en dejlig efterårssejlads.
Skibet kom tilbage lastet med sild, der blev røget og nydt af gæsterne til søsætningen.