udsendt den 05/11-2013

Aftenforedrag med tegneren Peter Madsen torsdag den 7. november

Mød tegneserietegneren og forfatteren bag den verdenskendte tegneserie 'Valhalla', Peter Madsen, til aftenforedrag på Vikingeskibsmuseet.
Foredrag med Peter Madsen torsdag den 7. november kl. 19.30 'Valhalla – myte til tegneserie'.

I foredraget 'Valhalla, fra myte til tegneserie' sætter tegner og forfatter Peter Madsen fokus på det arbejde, der gik forud for tegneserien 'Valhalla'.
Han fortæller om den omfattende research og kildegranskning, der ligger til grund for historien i 'Valhalla'. Peter Madsen skitserer sin egen tolkning af vikingernes mytiske verdensbillede, og kommer ind på inspirationen til miljø og figurer. Endelig illustrerer den internationalt anerkendte tegner, hvordan guderne gennem årene har udviklet sig i hans streg.
Peter Madsen slutter af med at genfortælle et par historier fra 'Valhalla'.

Efter foredraget er det muligt at få signeret 'Valhalla'-tegneserier af tegneren og forfatteren.

Novemberudstillingen 'Valhalla på Vikingeskibsmuseet'

Foredraget er en del af de aktiviteter, der er arrangeret i forbindelse med udstillingen 'Valhalla på Vikingeskibsmuseet', hvor Peter Madsens verdenskendte tegneserie 'Valhalla' indtager Vikingeskibsmuseet. Med udstillingen åbner museet dørene for Odin, Thor og Loke og viser, hvordan de gamle nordiske guder fik liv på papiret.

Udstillingen kan opleves fra den 3. november – 1. december og ledsages af foredrag, workshops, filmvisning og signering af tegneserier.

Peter Madsens 'Valhalla'

Vikingetidens mytiske fortællinger taler til et stort og mangfoldigt publikum. For mange danskere er Peter Madsens tegneserie 'Valhalla' det første møde med helte og skurke fra Asgård, Midgård og Udgård.

Album 1 i Valhallaserien, 'Ulven er løs', udkom i 1979. Det 15. og sidste album, 'Vølvens syner', blev udgivet i 2009 på 30-års dagen for udgivelsen af første album. Den prisbelønnede Valhallaserie er udkommet på 11 sprog, og bind 1 er indtil nu solgt i over 100.000 eksemplarer alene i Danmark.

Udstilling af skitser og farvelagte originalsider

Udstillingen går tæt på arbejdet med tegneserien fra de første skitser til de farvelagte originalsider. Peter Madsens nutidige tolkning af guderne ledsages af vikingernes egne gudefortællinger og fund af gudefigurer fra vikingetiden. Udstillingen skaber et samspil mellem den historiske og arkæologiske viden, og den mere moderne og folkelige fortolkning – men åbner også for, at publikum kan danne deres egne fortolkninger og billeder.
Tegneserien er et medie fuld af kreativitet og fantasi. Den repræsenterer en anderledes måde at fortælle historie på, og giver et farverigt, legende og humoristisk modspil til de fem originale vikingeskibe.

Fakta:

Foredrag om tilblivelsen af 'Valhalla' v./ Peter Madsen.
Torsdag d. 7. november kl. 19.30 – ca. 21.30
Hvor: Biografen i Vikingeskibshallen, Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Vindeboder 12, 4000 Roskilde.
Pris: 75, 00 DKK for børn og voksne. Prisen inkluderer foredrag, udstilling og entré til Vikingeskibsmuseet.

Udstilling 'Valhalla på Vikingeskibsmuseet':
Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Vindeboder 12, 4000 Roskilde
Alle dage 3. november – 1. december kl. 10.00 – 16.00
Entré:
Voksne 80 kr. Børn og unge under 18 år gratis adgang.

Fakta om tegneserien 'Valhalla'
I 1977 ansætter Henning Kure, albumredaktør hos forlaget Interpress, gymnasieeleven Peter Madsen til at tegne forlagets store, nye satsning – en albumserie om de gamle nordiske guder.

Offentligheden møder første gang Valhalla, som føljeton i Billedbladet i 1978, og året efter udkommer album 1 ’Ulven er løs’ på dansk, svensk og norsk. Sidste og 15. album ’ Vølvens syner’ bliver udgivet i 2009, på 30-års dagen for udgivelsen af første album.

Peter Madsen er i dag en af de mest markante illustratorer indenfor dansk tegneseriekunst. Den prisbelønnede tegneserie har vundet international anerkendelse, og er oversat til 10 sprog.
Album 1 har alene solgt over 100.000 eksemplarer.

Udstillingen er støttet af Roskilde Kommune
Tegnematerialer til workshop er sponsoreret af Creas

Af: Rikke Tørnsø Johansen