udsendt den 27/09-2016

Vikingeskibsmuseet i november

Vikingeskibsmuseet byder på spændende foredrag, en jubilæumsfotoudstilling og særudstillingen 'I Vikingernes Kølvand'.

Skjoldungen i Sydvestgrønland

Foredrag: I nordboernes kølvand fra Nanortalik til Nuuk

Den 17. november kl. 19.30 fortæller skipper på Skjoldungen, Ole Sand og styrmanden Ingeborg Nielsen om turen langs Grønlands kyst i det genskabte vikingeskib 'Skjoldungen'..
De fortæller medrivende om sejladsen, naturen og erfaringerne med at sejle Skjoldungen under de særlige arktiske forhold, der er på Grønland. Foredraget tager udgangspunkt i den omfattende forberedelse, der var nødvendig for at besætningens drøm kunne bliver til virkelighed og kommer også ind på mødet med de mennesker, de mødte på rejsen og andre fantastiske oplevelser fra turen.
Formålet med sørejsen var at udforske nordboernes sejlruter i Sydvestgrønland, hvilket ikke er gjort i et tidstypisk fartøj tidligere.

FOTOUDSTILLING: Werner Karrasch - fotografier 1991 - 2016

Fra køleskabsmagneter til National Geographic – gennem 25 år som fotograf på Vikingeskibsmuseet har Werner Karrasch fotograferet og dokumenteret skibsbyggerier i mindste detalje, farefulde sejladser i høj sø, tjærebrænding i ekstreme temperaturer og undersøiske udgravninger.
Fra den 4. november kan du opleve Werners billeder, der er en fotodokumentarisk oplevelse, præget af hans indgående kendskab til sine motiver. Han fanger øjeblikket i et univers fyldt af indtryk, stemninger og aktivitet – og foreviger lys, lyde, dufte og leben i et stilfoto. Fotografierne afslører ikke altid komplette historier, men tilbyder beskueren en række stikord, der lader drømmende flyde og indbyder til at danne egne fortælling. Det dokumentariske bliver undertiden forvandlet til noget magisk og får en næsten poetisk dimension.

Særudstilling: I Vikingernes Kølvand

Særudstillingen I Vikingernes Kølvand er fortællingen om, hvordan de fem Skuldelevskibe har formet Vikingeskibsmuseet: Hvordan det enestående fund har haft afgørende betydning for marinarkæologien i Danmark, og været drivkraften bag vidtrækkende arkæologiske eksperimenter med rekonstruktion og sejlads. Vi træder ned i udgravningen, går tæt på bådebyggerne, følger de sejlende rekonstruktioner på forsøgsrejser og dykker med marinarkæologerne under vand til sunkne verdener. Særudstillingen vises i Vikingeskibshallens underetage.

» Læs mere her...

Af: Sabine Stubbe Østergaard