udsendt den 08/10-2013

Efterårsferie på Vikingeskibsmuseet 12. - 18. oktober.

Værksteder, krigertræning, langbuer og flyvende rovfugle. Vikingeskibsmuseet sætter fokus på konger, krigere, dronninger og skjoldmøer med spændende efterårsaktiviteter.

Konge for en dag - Efterårsferie på Vikingeskibsmuseet

Lørdag den 12. til fredag den 18. oktober 2013

Kongens gilde er udgangspunktet for efterårsferiens aktiviteter, der tager afsæt i vikingetidens øverste sociale elite: Konger og dronninger, høvdinge og hirdmænd - kongens krigere.
Gennem aktiviteter for både piger og drenge, giver Vikingeskibsmuseet hele familien mulighed for at udleve drømmen om at være vikingekrigere eller vikingemøer. Hver dag vil den stolte høvding fremvise sine våben og lære de unge krigere at kæmpe med sværd og skjold. Efter endt krigertræning som hirdmænd kan de unge krigere udfordre de voksne i styrkeprøver, kastelege og tovtrækning.

Kan du klare dig som viking?

En viking skulle kunne mange ting og have alsidige færdigheder. På Vikingeskibsmuseet giver vi alle besøgende mulighed for at prøve kræfter med fem udfordringer: Kaste Thorshammer, bage vikingekiks over bål, klæd dig som en viking, slyng et farvestrålende uldbånd og kæmp med sværd og skjold.
Alle, der gennemfører de fem udfordringer tilfredsstillende, får et 'Viking for en dag'-diplom for veludført dåd - et bevis på, at diplomholderen formodentlig kunne have overlevet i en dags tid i vikingetiden.
Det er gratis at deltage, og man får selvfølgelig 'Vikingediplomet' med hjem, til at sætte i glas og ramme.

Falkoner, rovfugle og langbuer.

Oplev vingesuset fra de store ørne og lynhurtige falke, når de tager flugten tæt over dit hoved. Vikingeskibsmuseet får i tre dage i efterårsferien, den 15. til 17. oktober, besøg af falkonér Louise Vedel fra Falkecenter Samsø, der medbringer en håndfuld vidt forskellige rovfugle, fra den mindste, lille ugle på omkring 120 g over stor hornugle, hvidhovedet havørn og falken, verdens hurtigste dyr, til den store ørn, der vejer i omegnen af 4 kg.

Fugle og falkonér vil være til stede på Museumsøen fra kl. 10.30 - 15.30, hvor du kan opleve de spændende fugle, og få svar på spørgsmål om deres brug i fortid og nutid.
Alle tre dage gennemfører falkonéren opvisninger med sine fugle på plænen foran museet kl. 11.00 og kl. 14.00 , tidspunktet kan evt. forskyde sig lidt, afhængigt af vejrliget.

Langbuen var vikingernes mest frygtede våben. I dagene den 14. - 16. oktober kan buemageren opleves, når han udøver den svære kunst at fremstille de stærke, smidige langbuer og, når han demonstrerer deres styrke.

Kom inden for

I Vikingeskibshallen udstilles de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev. Se film om vikingernes skibe og gå om bord i et rekonstrueret handelsskib fyldt med varer fra vikingernes verden og et krigsskib udrustet til kamp. Begge skibe ligger til kaj ved Anløbsbroen, hvor der også er mulighed for at prøve vikingedragter, skrive med runer eller spille vikingespil.

Særudstillingen 'Hjerteblod' fortæller om de seneste 50 års arbejde med at udforske vikingernes skibe gennem udgravning, rekonstruktion og sejladser. Her er film, lyd og duft, og mulighed for selv at udforske opmåling af originale vikingeskibsdele og rekonstruere vikingeskibe i miniformat.

Får du lyst til at vide mere om vikingerne og deres skibe er der dagligt 12. - 18. oktober gratis rundvisning i børnehøjde kl. 12.00.

Smag på vikingetiden

Når sulten melder sig tilbyder vi vikingehotdog, pandekager m. æbler og honning samt varme drikke.
Prøv selv at bage kiks over åben ild! Maden kan spises i museets cafe.

Efterårsferie på Vikingeskibsmuseet 2013
Museet er åbent dagligt fra 10.00 – 16.00

Aktiviteter lørdag den 12. – fredag den 18. oktober: 10.30 – 15.30
• Buemageren kan opleves mandag, tirsdag & onsdag
• Falkoneren kan opleves tirsdag, onsdag & torsdag.

Nogle aktiviteter er betalingsaktiviteter.

Entré:
Voksne 80 kr. Børn og unge under 18 år gratis adgang.

Af: Rikke Tørnsø Johansen