udsendt den 08/10-2015

Efterårsferie på Vikingeskibsmuseet fra den 10. - 18. oktober

Værksteder, krigertræning og fascinerende rovfugle. Vikingeskibsmuseet indbyder konger, krigere, dronninger, skjoldmøer og alle andre vikinger til en uge med spændende efterårsaktiviteter.

Bliv Vikingekonge og -dronning for en dag

Gå i krigertræning

Hver dag i efterårsferien kl. 10.30 - 15.30

Deltag i sjov krigertræning sammen med vores dygtige vikingekriger. Hver dag fremviser krigeren sine våben og lærer de unge krigere at kæmpe med sværd og skjold så de kan blive ægte hirdmænd - kongens krigere. Bagefter kan du afprøve vikingernes kampteknik og udfordre de voksne til styrkeprøver.

Kan du klare dig som viking?

Hver dag i efterårsferien kl. 10.30 - 15.30

Kan du klare dig som viking? Find ud af det ved at prøve kræfter med efterårsferiens fem udfordringer: Kaste Thorshammer, bage vikingekiks over bål, klæd dig som en viking, slyng et farvestrålende uldbånd og kæmp med sværd og skjold.
Gennemfører du alle fem udfordringer, får du et 'Viking for en dag'-diplom for veludført dåd - et bevis på, at du nok kunne have overlevet i en dags tid i vikingetiden. Det er gratis at deltage, og man får selvfølgelig 'Vikingediplomet' med hjem, til at sætte i glas og ramme.

Falkoner og rovfugle

12. - 16. oktober fra kl. 10.30 - 15.30

Mød de imponerende rovfugle og deres erfarne falkoner. Her er der mulighed for at se de spændende fugle, og få svar på spørgsmål, om deres brug i fortid og nutid.

De imponerende rovfugle kan opleves på helt nært hold. Det er igen i år falkoner Louise Vedel fra Falkecenter Samsø, der gæster Vikingeskibsmuseet. Hun medbringer en håndfuld forskellige rovfugle, fra den mindste, lille ugle på omkring 120 g over stor hornugle, hvidhovedet havørn og falken, verdens hurtigste dyr, til den store ørn, der vejer i omegnen af 4 kg.
For de særlig interesserede, er det også muligt, mod betaling på 30,00 DKK, at prøve at holde en af fuglene.

Mød forfatteren Susanne Clod Pedersen

Onsdag den 14. og lørdag den 17. oktober

Hør forfatteren Susanne Clod Pedersen, der fortæller om sit arbejde med Romanerne "Arnulf" og "Jomsvikingen" og om hendes brændende kærlighed til vikinger onsdag den 14. oktober og lørdag den 17. oktober kl. 14.00 på Vikingeskibsmuseet.

Arnulf sagaen udspiller sig i årene op til årtusindskiftet, hvor de nordiske brikker på brættet var stillet op til det helt store Game of Thrones - på vikingsk, og hvor både mennesker og guder kæmpede mod hinanden.
I år 993 sejler jomsvikingen Arnulf Ulveblod og hans fem blodbrødre til England, hvor Svend Tveskæg og Olav Tryggvason har forenet deres skibe til en vældig flåde.
Kong Æthelred trues, og Arnulf bliver inddraget i de mægtige mænds magtspil og egensindige planer. Belejring, kamp, had og bedrag. Både ydre og indre fjender lurer, og andet end samhørighed trives blandt så stolte, viljestærke krigere. Foredraget henvender sig både til voksne og børn over 12 år, der bagefter kan trække i en ringbrynje, svinge et sværd og blive inspireret til at læse mere!

Vikingernes værksteder

Hver dag i efterårsferien kl. 10.30 - 15.30

Efterårsferien byder på to særlige værksteder, der er både vikingekonger og vikingedronninger værdige. Aktiviteterne i værkstederne er betalingsaktiviteter.

Efterårsferie lørdag den 10. – søndag den 18. oktober 2015
Aktiviteter alle dage fra  10.30 – 15.30

Entré: Voksne 115 kr. Børn og unge under 18 år gratis adgang.
Åbningstid: Museet er åbent dagligt fra 10.00 – 16.00

Af: Sabine Stubbe Østergaard