udsendt den 14/02-2014

Foredrag: Nye lande – Nye muligheder. Koloniseringen af Nordatlanten.

Torsdag den 20. februar kl. 19.30 holder museumsinspektør og seniorforsker på Nationalmuseet Jette Arneborg foredrag om den nordiske bosættelse i Island og i Grønland.
Grønlandsk natur. Museumsinspektør og seniorforsker på Nationalmuseet, Jette Arneborg, holder torsdag den 20. februar kl. 19.30 foredrag om den nordiske bosættelse i Island og i Grønland. Foto: Jette Arneborg.

Grønlandsk natur. Foto: Jette Arneborg.

Nye lande – Nye muligheder.

Koloniseringen af Nordatlanten.

Jette Arneborg, museumsinspektør og seniorforsker på Nationalmuseet holder Venneforeningsforedrag på Vikingeskibsmuseet om Den nordiske bosættelse i Island og i Grønland fra slutningen af det 9. århundrede må vurderes i lyset af den samfundsmæssige og teknologiske udvikling i Skandinavien i denne periode. I foredraget vil der blive talt om, hvem kolonisterne var, hvor de kom fra, og hvorfor de fandt de to kolde øer i Nordatlanten så attraktive, at de valgte at bosætte sig der.

Fakta:
Foredraget finder sted torsdag den 20. februar 2014 kl. 19.30 i Vikingeskibshallen, og er gratis for Venneforeningsmedlemmer med ledsager. For ikke-medlemmer koster foredraget 50 kr.

Foredragsholder: Jette Arneborg, museumsinspektør og seniorforsker på Nationalmuseet.

Foreningen 'Vikingeskibsmuseets Venner' har til formål at støtte Vikingeskibsmuseets udvikling og arbejde. Foreningen arrangerer blandt andet to årlige foredragsrækker om emner indenfor museets faglige område.

Foreningens medlemmer nyder godt af en række fordele:

• Fri adgang til foredrag og andre aktiviteter arrangeret af foreningen
  • Fri adgang for to personer til Vikingeskibsmuseet
  • Mulighed for at købe museets egne publikationer og varer fra museumsbutikken med en fordelagtig rabat.

Du kan læse mere om Venneforeningen og medlemsfordele her:
» Link til Vikingeskibsmuseets venneforening (internet link)...

Af: Rikke Tørnsø Johansen