udsendt den 25/11-2014

Foredrag: Bygning og brug af skibe til krigsføring.

Torsdag den 27. november kl. 19.30 holder ph.d. og museumsinspektør ved Vikingeskibsmuseet Morten Ravn, foredrag om bygning og brug af skibe til krigsførelse i den sene vikingetid.

Skibe og krigsførelse

Den sene vikingetids krigsførelse var fortrinsvis baseret på amfibiske operationer, hvor krigsfolk og tros blev transporteret ad søvejen og landsat på egnede steder. Forskellige fartøjstyper deltog og krigsflåderne havde forskellige størrelser. De militære operationer blev foretaget med henblik på erobring af land og herskab. Morten Ravn belyser vikingetidens skibsbygning og datidens militære brug af skibe med udgangspunkt i ressourcebrug og organisation.

Fakta:
Foredraget finder sted torsdag den 27. november 2014 kl. 19.30 i Vikingeskibshallen, og er gratis for Venneforeningsmedlemmer med ledsager. For ikke-medlemmer koster foredraget 50 kr.

Foredragsholder: Morten ravn, Ph.d. og museumsinspektør ved Vikingeskibsmuseet.

Foreningen 'Vikingeskibsmuseets Venner' har til formål at støtte Vikingeskibsmuseets udvikling og arbejde. Foreningen arrangerer blandt andet to årlige foredragsrækker om emner indenfor museets faglige område.

Foreningens medlemmer nyder godt af en række fordele:

• Fri adgang til foredrag og andre aktiviteter arrangeret af foreningen
  • Fri adgang for to personer til Vikingeskibsmuseet
  • Mulighed for at købe museets egne publikationer og varer fra museumsbutikken med en fordelagtig rabat.

Du kan læse mere om Venneforeningen og medlemsfordele her:
» Link til Vikingeskibsmuseets venneforening (internet link)...

Af: Sabine Stubbe Østergaard