udsendt den 25/10-2016

Hvad havet gemte - foredrag om marinarkæologernes udgravninger

Foreningen 'Vikingeskibsmuseets Venner' tilbyder foredrag torsdag den 27. oktober kl. 19.30.
Vikingeskibsmuseets marinarkæologer undersøgte i marts en 7.000 år gammel boplads fra jægerstenalderen. Bopladsen ligger på ganske lavt vand, blot 200 meter fra kysten ved Orenæs på Falster.

Foreningen 'Vikingeskibsmuseet Venner' arrangerer torsdag den 27. oktober kl. 19.30 et spændende foredrag om de mange marinarkæologiske undersøgelser og udgravninger, Vikingeskibsmuseet har gennemført i løbet af i år.

Det er marinarkæolog og museumsinspektør ved Vikingeskibsmuseet, Morten Johansen, der vil fortælle om marinarkæologernes arbejde i farvandene omkring Sjælland og Falster og langt ude på dybt vand i Østersøen.

Årets marinarkæologiske arbejde har - endnu i år - været præget af de omfattende undersøgelser forud for byggeriet af den ny Storstrømsbro samt undersøgelserne forud for udvidelsen af Køge Havn.

De opsigtsvækkende fund strækker sig fra Jægerstenalderens velbevarede bopladsfund med enestående organiske genstande, der ikke normalt er bevaret på landjorden over et spændende middelalderskib fra 1200-tallet til en skrækkelig historie om et fragtskibs uheldsvangre sidste rejse i 1943.

Fakta:

Foredraget finder sted torsdag den 27. oktober 2016 kl. 19.30 i Vikingeskibshallen, og er gratis for Venneforeningsmedlemmer med ledsager.

For ikke-medlemmer koster foredraget 50 kr.

Foredragsholder: Marinarkæolog og erhvervsdykker Morten Johansen, museumsinspektør på Vikingeskibsmuseet.

Link: Læs mere om de marinarkæologiske undersøgelser

Foreningen 'Vikingeskibsmuseets Venner'

Har til formål at støtte Vikingeskibsmuseets udvikling og arbejde. Foreningen arrangerer blandt andet to årlige foredragsrækker om emner indenfor museets faglige område.

Foreningens medlemmer nyder godt af en række fordele:

• Fri adgang til foredrag og andre aktiviteter arrangeret af foreningen
  • Fri adgang for to personer til Vikingeskibsmuseet
  • Mulighed for at købe museets egne publikationer og varer fra museumsbutikken med en fordelagtig rabat.

Du kan læse mere om Venneforeningen og medlemsfordele her

Af: Rikke Tørnsø Johansen