udsendt den 21/11-2013

Foredrag: Skoven som ressource for vikingetidens langskibe

Bådebygger Søren Nielsen holder torsdag den 28. november kl. 19.30 foredrag om udfordringerne ved at rekonstruere Skuldelev 2.
Bådebygger og chef for maritime håndværk og rekonstruktion ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Søren Nielsen, holder foredrag om udfordringerne ved at rekonstruere Skuldelev 2-langskibet, 'Havhingsten fra Glendalough'. Skovens træer har gennem tiderne været grundlaget for mange forskellige håndværk. Tilbage i vikingetiden var bådebygning et af de områder, der stillede de største krav til træernes størrelse, form og kvalitet.

Bådebygger og chef for maritime håndværk, rekonstruktion og publikumsaktiviteter ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Søren Nielsen, holder foredrag om udfordringerne ved at bygge ’Havhingsten fra Glendalough, rekonstruktionen af langskibet Skuldelev 2. Skovens træer har gennem tiderne været grundlaget for mange forskellige håndværk. I vikingetiden var bådebygning et af de områder, der stillede de største krav til træernes størrelse, form og kvalitet.

Kan rekonstruktion af arkæologiske skibsfund pege på, hvilke ressourcer, der var til rådighed, da vikingeskibene blev bygget, og dermed bidrage til at belyse datidens skovbrug?

Fakta:
Foredraget finder sted torsdag den 28. november 2013 kl. 19.30 i Vikingeskibshallen, og er gratis for Venneforeningsmedlemmer med ledsager. For ikke-medlemmer koster foredraget 50 kr.

Foredragsholder: Bådebygger og chef for maritime håndværk, rekonstruktion og publikumsaktiviteter ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Søren Nielsen.

Foreningen 'Vikingeskibsmuseets Venner' har til formål at støtte Vikingeskibsmuseets udvikling og arbejde. Foreningen arrangerer blandt andet to årlige foredragsrækker om emner indenfor museets faglige område.

Foreningens medlemmer nyder godt af en række fordele:

• Fri adgang til foredrag og andre aktiviteter arrangeret af foreningen
  • Fri adgang for to personer til Vikingeskibsmuseet
  • Mulighed for at købe museets egne publikationer og varer fra museumsbutikken med en fordelagtig rabat.

Af: Rikke Tørnsø Johansen