udsendt den 11/09-2015

Nu skal I bare høre… Fortællefestival på Vikingeskibsmuseet

Fortællinger på kanten af havet. Eventyrlige historier, der får øjeblikket til at stå knivskarpt - fortalt af nogle af verdens bedste fortællere på international fortællefestival.
Carsten Islington kan med sine underfundige historier fange alles opmærksomhed. Foto:CarstenIslington

Vikingeskibsmuseet inviterer til årets Fortællefestival fra fredag den 25. til søndag den 27. september. Et stærkt hold af professionelle fortællere øser af deres gode historier under temaet 'Fortællinger på kanten af havet' - og sammen skaber de en rejse i ord, musik og sang rundt i et landskab af sære, skræmmende, sjove og eventyrlige historier.  Det er anden gang denne festival af fortællinger løber af stablen, og med mere end 25 indslag bydes der på noget for alle ører.

Festival med ægte story-entertainer

På festivalen kan man blandt andre møde story-entertaineren Carsten Islington, den Walisiske storyteller og forfatter, Daniel Morden med 'the Devils Violin' og den danske fortæller Pernille Stockfleth. Musikken leveres blandt andet af folktronica-bandet 'Asynje'.
Historiene leveres både som traditionel, mundtlig fortælling og som også mere udfordrende fortælleformer, hvor musik, ord og sang blandes og tilsammen skaber medrivende stemningsbilleder.
Festivalens program er sammensat af kunstnerisk leder Annemarie Krarup, der selv arbejder professionelt med fortælling, sang, musik og undervisning i mange sammenhæng.

Tør du tage fortælle-udfordringen op?

Festivalen breder sig I dagene op til Festivalen ud i byen, med udfordrende indslag for elever på Roskildes folkeskoler og publikumsarrangementer på Roskilde Bibliotek.

Fire skoleklasser fra Roskilde får gennem festivalen mulighed for at arbejde med fortællingens virkemidler og den mundtlige fortælling som medie. Gennem workshops med en professionel fortæller ude på skolerne, går eleverne i dybden med den ældgamle kommunikationsform, der ved sin intensitet og nærhed står i stærk kontrast til de moderne digitale medieplatforme.

Festivalen er med til at sætte fortællingen på skoleskemaet, og udfordrer igen i år alle skoleklasser fra 6. til 9. klassetrin i Roskilde, til at deltage i fortællekonkurrencen, der afholdes i forbindelse med fortællefestivalen.
Vinderne af fortællekonkurrencen vil blive præsenteret fredag d. 25. september på Vikingeskibsmuseet i forbindelse med festivalens særlige skolekoncerter. Præmien er en sejlads med vikingeskib for hele klassen og sidste frist for tilmelding til konkurrencen er den 21. september.

Vandrehistorier - gratis snigpræmiere søndag den 20. september

Som appetitvækker til de mange fortællearrangementer, inviteres alle til snigpremiere på Fortællefestivalen søndag den 20. september. Under overskriften 'Vandrehistorier' lægger Roskildes lokale fortællere ud på Roskilde Bibliotek kl. 13.00 og fortsætter deres gode historier på en fortælle-vandring ned til Vikingeskibsmuseet, hvor arrangementet slutter ved Lavoen (Spidsteltet) udenfor museet. Der er fri entré til dette arrangement.

Invitation til pressen:

Repræsentanter for pressen inviteres til at deltage i alle arrangementer i forbindelse med Fortællefestivalen.

Særlige presseevents:

Onsdag d. 16. september kl. 13.15 til 14.45: Mulighed for deltagelse i fortælleworkshop på Klostermarkskolen i Roskilde efter forudgående aftale med Annemarie Krarup.
Fredag den 25. september kl. 18.00. Mulighed for interview med kunstnerisk leder Annemarie Krarup og Marie Broen, Vikingeskibsmuseet.

Presse/Interviews:
Kunstnerisk leder Annemarie Krarup
M: 27 39 29 79
» Mail: annemariekrarup(a)gmail.dk

Program for festivalaktiviteterne på Vikingeskibsmuseet:

Søndag den 20. september

Kl. 13.00 – 16.00: Snigpræmiere: 'Vandrehistorier'. Star på Roskilde Bibliotek kl. 13.00 og slut på Vikingeskibsmuseet kl. 16.00. Gratis adgang.

Fredag den 25. september:

• Kl. 11.00 og kl. 13.00: Fortællekoncerter for skoler. Alle øvrige museumsgæster har gratis adgang.
  • Kl. 18.00: Ny Nordisk Vikingemad i Café Knarr.
  • Kl. 19.30: Gallaåbning af Festivalen i Vikingeskibshallen, hvor Story-entertaineren Carsten Islington fortæller 'Vilde rejsehistorier', og publikum kan opleve urpremieren på "Hvad Vølven vidste", en helt ny fortællekoncert, skabt i samarbejdet mellem folktronica-bandet Asynje og fortæller Annemarie Krarup.

Lørdag den 26. september:

• Kl. 12.00-16.00: Fortællinger for for børn på 'Anløbsbroen' i Vikingeskibshallen.
  • Kl. 12.00-16.00: Fortællinger for voksne i 'Lodsen' på Museumsøen, i Vikingeskibshallen eller på Havhingsten.
  • Kl. 18.00: Ny Nordisk Vikingemad i Café Knarr.
  • Kl. 19.30: Aftenfortælling med den formidable, prisbelønnede fortæller Daniel Morden, der vandt publikumsprisen på fortællefestivalen 'Words' på Kronborg i 2014. Daniel Mordon fremfører forestillingen 'The Forbidden Door' sammen med musiktrioen 'The Devils Violin'.

Søndag den 27. september:

• Kl. 10.30 – 12.30: Brunch-fortællinger i Cafe Knarr, hvor dine smagsløg bliver forkælet med en lækker brunch, imens dine øre bliver forkælet med gode historier - leveret af festivalens dygtige fortællere. En billet til brunch-fortællingerne giver samtidig adgang til museet og til fortællinger resten af dagen.

Det er gratis adgang til fortællingerne lørdag og søndag i dagtimerne for alle gæster på Vikingeskibsmuseet.
Entré for voksne: 115,00 DKK. Børn under 18 år gratis adgang (børn under 14 kun ifølge med voksne).
Billetter til øvrige arrangementer købes på Billetto.dk

Af: Ivan Jokabsen