udsendt den 21/10-2013

Foredrag: Roskibene fra Nydam Mose

Flemming Rieck holder torsdag den 24. oktober kl. 19.30 foredrag om jernalder roskibene fra Nydam Mose.
Et komplet sideror dukkede frem af tørvelagene i Nydam Mose 1993. Roret har en totallængde på 1,8 meter.

Arkæolog og leder af Køge Museum, Flemming Rieck, holder torsdag den 24. oktober kl. 19.30 foredrag om resultaterne af Nationalmuseets Nydamprojekt fra 1989 til 2013. De genoptagne udgravninger i den sønderjyske offermose blev gennemført i årene fra 1989 til 1999, og resulterede i fundet af ca. 16.000 genstande. Blandt disse var mange hele og fragmenterede skibsdele fra store roskibe dateret til jernalderen. Skibsdelene er nu gennemanalyserede, og den videnskabelige publikation af fartøjerne er afsluttet. Hvilke resultater har analysearbejdet givet, og hvordan ændrer det den hidtidige opfattelse af jernalderens skibe?

Fakta:
Foredraget finder sted torsdag den 24. oktober kl. 19.30 i Vikingeskibshallen, og er gratis for Venneforeningsmedlemmer med ledsager. For ikke-medlemmer koster foredraget 50 kr.

Foreningen 'Vikingeskibsmuseets Venner' har til formål at støtte Vikingeskibsmuseets udvikling og arbejde. Foreningen arrangerer blandt andet to årlige foredragsrækker om emner indenfor museets faglige område.

Foreningens medlemmer nyder godt af en række fordele:

• Fri adgang til foredrag og andre aktiviteter arrangeret af foreningen
  • Fri adgang for to personer til Vikingeskibsmuseet
  • Mulighed for at købe museets egne publikationer og varer fra museumsbutikken med en fordelagtig rabat.

Af: Rikke Tørnsø Johansen