udsendt den 20/07-2015

Smag på vikingetiden

Mød vikingekogekonen og lav vikingemad over bål, når hun tænder op under bålet på Vikingeskibsmuseet fra mandag den 20. juli til søndag den 26. juli.
Mød vikingekogekonen og lav mad over bål 20. - 26. juli..

Mød vikingekogekonen og lav mad over bål 20. - 26. juli.

Der skal skrælles, hakkes, steges, bages og laves mad over bål, når kogekonen laver retter fra vikingetiden.

Både børn og voksne kan assistere i køkkenet og du kan blandt andet forsøge dig med at lave vikingekiks, der bages på panden over bålet. De smager lækkert med nykærnet smør, som du også selv kan lave.

Kogekonen har sammensat en menu og laver retter med inspiration fra Gislingebåden. Hun fortæller også om vikingetidens råvarer og tilberedningsmetoder og om, hvor vi har vores viden om vikingernes mad fra.
Fisk har spillet en stor rolle i vikingernes kost. Særligt for vikingerne i de kystnære områder har fisk og skaldyr været et godt supplement til hverdagskosten og en vigtig proteinkilde.

Fakta:

Mød vikingekogekonen og lav vikingemad over bål.

Hvornår:
Mandag den 20. juli - søndag den 26. juli kl. 10.00 - 17.00
Hvor: Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Vindeboder 12, 4000 Roskilde
Mødested: Tunet lige ved bådebyggerpladsen, der er skiftende madaktiviteter kl. 10.00 - 17.00
Madaktiviteterne er gratis for Vikingeskibsmuseets besøgende.

Entré til Vikingeskibsmuseet: Gratis for børn. 115,00 DKK for voksne.

Vikingekogekonen hedder Mette Nicolajsen

Af: Sabine Stubbe Østergaard