udsendt den 06/08-2015

Oplev falkonér og rovfugle den 10. - 16. august

Majestætiske ørne, dragende ugler og lynhurtige falke. Falkoner og rovfugle gæster Vikingeskibsmuseet i uge 33.
Louise Vedel fra Falkecenter Samsø. Foto: Samsø Falkecenter

Oplev det ultimative samarbejde mellem menneske og rovdyr, når falkoneren demonstrer fuglenes imponerende jagtteknik på vikingeskibsmuseet 10. - 16. august.
Fuglene kan også opleves på helt nært hold. Du kan møde de smukke rovfugle og deres erfarne falkonér Louise Vedel på Museumsøen tirsdag den 11 august. Her er der mulighed for at se de spændende fugle og få svar på spørgsmål om deres brug i fortid og nutid.

For de særlig interesserede, er det også muligt, mod betaling på 30,00 DKK, at prøve at holde fuglene.

Det er igen i år falkonér Louise Vedel fra Falkecenter Samsø, der gæster Vikingeskibsmuseet. Hun medbringer en håndfuld forskellige rovfugle, fra den mindste, lille ugle på omkring 120 gram, den store hornugle, den hvidhovedet havørn og falken, verdens hurtigste dyr, til til den store ørn, der vejer i omegnen af 4 kg.

» Du kan læse om Falkecenter Samsø her (eksternt link, åbner i nyt vindue)...

Fakta:

Mød rovfuglene

Hvornår:
 10. - 16. august 2015
Hvor: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde
Entré: Voksne: 115,00 DKK. Børn 0 - 18 år har altid gratis adgang.

Af: Rikke Tørnsø Johansen