Havhingsten fra Glendalough vender hjem 9. august

Lørdag den 9. august vender Havhingsten fra Glendalough og besætning hjem til Roskilde efter næsten 6 ugers togt fra Dublin.

Skib og besætning vender hjem... Foto: Werner Karrasch

Hjemkomsten fejres med en stor fest på Vikingeskibsmuseet

Kl. 10.00-17.00 Vikingemarked
Fra kl. 10.00 Museets frivillige bådelaug gør klar til at modtage Havhingsten. Flere af de historiske både og rekonstruktioner sejler ud på Fjorden.
Kl. 10.00-11.30 Bueskydning for publikum.
Kl. 10.30-11.30 Levende fortællinger: Sifs gyldne hår ved Trine Lindhardt-Roux; Frey på frierfærd ved Annemarie Krarup; Freya-historier ved Hanne Eble Jacobsen
Kl. 11.00 Splash Percussion Steelband.
Kl. 11.00 Turistsejlads 1 time. Billetter 60 kr. i tillæg til entrebillet. Begrænset antal pladser
Kl. 11.30 Bue, pil og falk - på buebanen ved Jan Hansen
Kl. 12.00 Turistsejlads 1 time. Billetter 60 kr. i tillæg til entrebillet. Begrænset antal pladser
Kl. 12.00 St. Patricks Choir i Vikingeskibshallen
Kl. 12.00 Opvisning i gaelic Football ved buebanen.
Kl. 12.15 Omvisning i museumshallen på engelsk
Kl. 12.30 Drabeligt kampshow; 'Hjemkomsten fra Irland' ved kampgruppen Slagkraft
Kl. 13.00 Vikingernes buer, pil og falk - på buebanen ved Jan Hansen
Kl. 13.00-13.30

Levende fortællinger: Sagaen om Viga – Glum, den djærveste kæmpe på Island; Jørgen Nordenhof

Kl. 14.00

Havhingsten fra Glendalough ankommer til Vikingeskibsmuseets Museumshavn og dets besætning modtages af officielle repræsentanter fra Danmark og Irland.

Programmet indeholder bl.a. en uropførelse af en specialkomponeret musikalsk fortolkning af skibets rejse Roskilde-Dublin tur/retur - Havhingstens Odyssé – af den danske komponist Palle Mikkelborg og den irske komponist Shaun Davey.

Musikken er designet af Palle Mikkelborg og Havhingstens Odyssé fremføres af Liam O’Flynn, Padraigín Ní Uallachaín, Helen Davies, Gert Sørensen, Lena Willemark, Poul Hoexbro og Den kongelige Livgardes Messingkvintet.

Film fra Havhingstens sejlads Dublin-Roskilde vises på den udendørs storskærm.

Kl. 15.00

Museets store bådsamling og alle museets vikingeskibsrekonstruktioner samt traditionelle både fra Fjorden kan ses i museumshavnen.

Kl. 15.00-16.00 Bueskydning for publikum
Kl. 15.15

Drabeligt kampshow; 'Duellen' ved kampgruppen Slagkraft

Kl. 15.15

Kunstnerne Helle Hove og Iben Brøndum præsenterer keltisk kunstværk til ære for Havhingsten og besætningen i Byparken

Kl. 15.45 Levende fortællinger: Bjovulf ved Iben Palm
Kl. 16.00 Opvisning i gaelic Football ved buebanen.
Kl. 16.00 Levende fortællinger: Suttungs Mjød ved Rune T. Kidde
Kl. 17.00 Vikingemarked og Museet lukker

Vikingemarked 9-12 august:

• Madboder og salg af smykker, keramik, tøj mm
• Får og gæs
• Levende fortællinger ved Roskilde fortællerlaug
• Drabeligt kampshow ved kampgruppen Slagkraft

Bueskydningsbanen: Prøv bueskydning eller Vikingelege

Museumsøen:

Sejlture i mindre træbåde kl. 11.00 og 12.00
Varighed: 1 time. Billet: 60 kr. i tillæg til entré billet. Billetter købes på museumsøen. Begrænset antal pladser.

Traditionel bådebygning på Museets bådeværft

Fotoudstilling: 'En forsøgsrejse i billeder' Foto: Werner Karrasch

Publikumsaktiviter: Male- og smykkeværksted og møntslagning

Buemager Jan Hansen bygger og fortæller om buer og pile.

Pilefletter Hella Olsson demonstrerer kurveflet

Besøg Turism of Ireland

Få en snak med Copenhagen Gaelic Athletic Association om de 1000 år gamle irske sportsgrene hurling og Gaelic football. Opvisning lørdag kl. 12 og kl. 16 ved Buebanen.

Café og museumsbutik

Vikingeskibshallen:

Gratis omvisninger søndag, mandag og tirsdag: kl. 12.00 og kl. 15.00(UK), kl. 14.00(DK)

Anna Nørgård væver uldsejl,

Klæd dig ud som Viking,

Skriv med runer,

Særudstilling og film: 'Fuldblod på havet'