Vikingernes musik og irske søfarere

To koncerter på Vikingeskibsmuseet i anledning af Havhingstens hjemkomst fra Irland.

Hvert år afholder Schubertselskabet Musikfestivalen Schubertiade i Roskilde. Mange af disse koncerter foregår i unikke rammer i Vikingeskibshallen med de fem Skuldelevskibe som kulisse.

Som en del af årets festival har Schubertselskabet valgt at bringe en hyldest til museet, Havhingsten og besætningen med to koncerter om vikingetid og Irland.

Torsdag d. 21. august kl. 19.30

Ensemblet Sequentia - internationalt sammensat med base i Paris – synger vikingetidens beretning om Rhinguldets Forbandelse – én af vikingernes yndlingsfortællinger fra Islands Edda.

Sequentia har indspillet mere end 50 cd’er og turneret overalt i verden og står som et af de fornemste ensembler for opførelse af middelalderens musik. Sequentia besøgte i 1998 Roskilde og opførte i en propfuld Domkirke et 1000 år gammelt mysteriespil af Hildegard af Bingen.

Nu kan de høres i autentisk musik fra vikingetiden med stjernesangere, fidel, trommer og svanefløjte.

Gratis introduktion til koncerten og musikerne kl. 18.30-18.55

Torsdag d. 28. august kl 19.30

Det engelsk baserede ensemble The Harp Consort, ledet af Andrew Lawrence-King - koncertaktuel med danske Concerto Copenhagen - besøger også Vikingeskibsmuseet.

Ensemblet har et farverigt program, som både byder på dans, sang og performance. Musikken er fra Irland i 1700- tallet – af Carolan, tidens største skjald og harpespiller. Hør blandt andet hans version af ”Søslaget mellem HMS Arethusa og fregatten Belle Poule”. Mød den muntre besætning og skibets skønne tøser samt kaptajnen og franskmanden – alle udført af medlemmerne af The Harp Consort, der trakterer et utal af brogede instrumenter.

Gratis introduktion til koncerten og musikerne kl. 18.30-18.55

Billetter – og læs mere: www.schubertselskabet.dk eller ring 46 35 24 34