udsendt den 10/02-2015

Foredrag med Troels Kløvedal på Vikingeskibsmuseet

Tag med på en eventyrlig rejse, når Troels Kløvedal holder foredrag om sine rejser til fjerne øriger og dybt ind i Kina af Yangtse-floden den 13. november 2014 kl. 19:30 på Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Torsdag den 13. november 2014 kl. 19:30 holder Troels Kløvedal foredrag på Vikingeskibsmuseet om sit liv til søs, sine rejser til fjerntliggende egne og spændende møder med fremmedartede samfund og kulturer.

Du vil blive taget med på en rejse til eksotiske øriger og langt ind i 'Riget i midten, Kina.
Troels Kløvedal fortæller medlevende om sine eventyrrejser til Påskeøerne, Tuamuto Atollerne nordøst for Tahiti og Mikronesien, samt giver indblik i et spændende vragdyk på Chuuk Island.

I foredraget fortæller Troels Kløvedal om verdener, der fascinerer ham, om oceanografi, nautisk meteorologi, bølgebevægelser, søhistoriske emner såvel som antropologiske og etnografiske iagttagelser.

En del af foredraget vil også omhandle Troels Kløvedals tredje verdensomsejling, hvor han som den første i Den Kinesiske Folkerepubliks historie fik tilladelse, til at sejle 3.000 km ind i Kina. Helt ind bag de berømte Three Gorges – det kinesiske svar på Grand Canyon.

I løbet af aftenen bliver der også tid til at vise filmklip fra de store rejser og få baggrundsviden om Troels Kløvedals seneste filmprojekt, hvor han i syv programmer på DR1 fortæller om Den Danske Flådes historie. Til slut vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Fakta:

Foredrag med Troels Kløvedal
Hvornår: Torsdag den 13. november 2014, kl. 19.30-21.30
Hvor: Vikingeskibshallen, Vindeboder 12, 4000 Roskilde
Pris: 120,- DKK

Billetter kan købes her:
» Køb foredragsbilletter på Billetto
(Eksternt link, åbner i nyt vindue) ...

Af: Rikke Johansen