Hold fest med DMA-vinderen Habadekuk!

Der bliver for alvor fyret op under kedlerne, når Dansk Musiker Forbund (DMF) fejrer 100 års jubilæum på spillesteder over det ganske land den 18. december 2011 - også på Vikingeskibsmuseet.

Habadekuk er en alsidig blanding af kompetente musikere fra alle hjørner af den danske musikscene. Alle yderst professionelle og med fest i fingerspidserne!

Vikingeskibsmuseet deltager i festen sammen med spillestedet Gimle som arrangør af en koncert med det unge og sprælske 9-mand orkester Habadekuk. Festen er fra klokken 15.00 til 17.00 i Vikingeskibshallen. Det bliver et brag af en koncert - og der er gratis adgang!

Orkestret er en klasse for sig med deres meget powerfulde omgang traditionel dansk folkemusik, udsat for blæs og råt swingende rytmesektion. Ved Danish Music Awards 2011 vandt orkestret prisen for Årets Danske Folk Udgivelse og deres violinist, Kristian Bugge, modtog desuden prisen for Årets Danske Folk Artist!

Habadekuks kraftfulde blanding af salsa, jazz og folk puster nyt liv til de gamle legendariske spillemænds dansemelodier. Efter en stor succes i både ind- og udland, er bandet nu mere klar end nogensinde til at indtage scenen med hæsblæsende polkaer og en brag af fest.

Bandet er blevet en garant for energiske og intense koncerter. De har allerede begejstret publikum på bl.a. Odense Folk Festival, Spot Festival, Danish Music Award Folk, Pumpehuset, Dansk Festival i Halkær, Ro-folk samt festivaler i både Polen, Sverige, Norge og Finland. De vandt de nordiske mesterskaber i folkemusik 2009, og bandet var nomineret i hele tre kategorier, årets album, årets debut og årets solist til DMA 2011.

Gruppen er en alsidig blanding af kompetente musikere fra alle hjørner af den danske musikscene. Alle yderst professionelle og med fest i fingerspidserne!

Dansk Musiker Forbund fejrer jubilæet med sloganet "DMF - Verdens største band" og vil med koncerterne rundt om i landet markere, at de små spillesteder har en vigtig rolle som kulturbærere i lokalsamfundet. Både overfor et levende publikum, men også som en del af eksistensgrundlaget for rigtig mange musikere.

Fakta

Koncerten finder sted i Vikingeskibshallen den 18. december klokken 15.00 til 17.00. Der vil være gratis adgang fra klokken 14.30 - Alle er velkomne!

Koncerten sætter samtidig punktum for Vikingeskibsmuseets julemarked "Lysets Fest", som over tre weekender har rundet julestemninger og -traditioner, helt tilbage fra vikingetiden.

Om Dansk Musiker Forbund (DMF):
Dansk Musiker Forbund er fagforening for alle genrer af musikere, musikundervisere, sangere og musikteknikere mfl. Organisationen tæller ca. 6.500 medlemmer. DMF arbejder for at højne medlemmernes sociale, kunstneriske og økonomiske stilling samtidig med, at man varetager medlemmernes ophavsretslige og øvrige fælles interesser.

» Besøg Habadekuks hjemmeside...

Af: Preben Rather Sørensen