Konge for en uge -Efterårsferie på Vikingeskibsmuseet

På Vikingeskibsmuseet er "Konge for en dag" startskuddet til en uge med ferieaktiviteter værdig for en vikingekonge.

Hver dag kan børn deltage i kongens gilde og møde kongens mænd:

• Den stolte høvding fremviser sine våben og lærer de unge krigere - drenge og piger - at kæmpe med sværd og skjold.
  • Buemageren laver flotte langbuer og viser kongens store jagtfugle frem.

I kongens værksted kan du:

• Klæde dig ud som dronning
  • Gå i krigertræning
  • Riste runer i sværd
  • Male skjolde
  • Dekorere smykker

Madværksted for store og små

Den 15. og 18. oktober inviteres børn og voksne til høvdingens store gilde, hvor gæster sidder til langbords med krigere og skjoldmøer.

Der skal skrælles, hakkes, steges, bages og laves mad over bål, når vi laver retter med inspiration fra vikingetiden.

De øvrige dage i efterårsferien serverer museet pandekager med æbler og honning, pølser med kompot og fladbrød samt varme drikke.

I Vikingeskibshallen vises en 22 meter lang håndbroderet tegneserie om vikingen Rollo, der herskede i Normandiet.

Der er rundvisning i børnehøjde alle dage kl. 12.00.

Fakta
Tidspunkt: Fra den 15. til den 21. oktober klokken 10.00 til 15.30 (museet lukker klokken 16.00).
Pris: Voksne DKK 70,-. Børn under 18 år gratis adgang.
Enkelte aktiviteter er betalingsaktiviteter.

Madværksted
Tidspunkt: Den 15. og 18. oktober 2011 klokken 10.00-12.00 og 14.00-16.00
Deltagerantal: max 25 voksne og børn pr. madværksted. Grupper er velkomne.
Pris: DKK 65,- i tillæg til entrébilletten til museet.
Varighed: 2 timer inkl. middag.
Tilmelding: seneste søndag den 16. oktober. Tilmelding kan ske på nedenstående side.

Af: Marie Krogh-Nielsen