26. januar: Ny Nordisk Viking Mad

Den første smagsoplevelse med historie på Restaurant Snekken.

I samarbejde med Vikingeskibsmuseet byder Restaurant Snekken på en sanselig totaloplevelse. Nyd et moderne bud på et vikingemåltid, mens madhistoriker og kogebogsforfatter Bi Skaarup fortæller historier om råvarerne. Hver ret er en historie om Roskildes fem originale vikingeskibe i Vikingeskibshallen. Det er første arrangement på Restaurant Snekken med smagen af Ny Nordisk Viking Mad.

Menu

En bid af Vikingetiden 

Fiskerbåden: Hellefisk med havtorn og strimlet fennikel
Hertil Snekkens hjemmebagte maltbrød 

Krigsskibene: Svin på to måder; grillet & stegt langsomt i eget fedt
Hertil rødbedesalat og bagte rodfrugter 

Handelsskibene: Hybenkage med honningristede hasselnødder
Hertil et glas mjød

 

Arrangementet finder sted d. 26. januar 2012 kl. 18.00. Maden serveres ved langborde.

Fakta

Med Ny Nordisk Viking Mad vil Restaurant Snekken i samarbejde med Vikingeskibsmuseet give et moderne bud på vikingetidens måltider. Vi anvender råvarer og ingredienser fra vikingetiden, hvoraf mange sta­dig kan findes i den danske natur. Maden er en fusion mellem fortid og nutid, og den vil knytte sig til historier om de fem originale vikingeskibe i Vikingeskibshallen.

Med Ny Nordisk Viking Mad ønsker vi at fortælle historier om, at vikingerne var eventyrer, der i kraft af deres maritime kultur havde adgang til en raffi­neret mængde råvarer og bragte nye smagsoplevelser til Norden.
 
Torsdag den 26. januar vil madhistoriker Bi Skaarup fortælle om smagen og råvarerne samtidig med at måltidet indtages. Bi Skaarup er en af de eksperter, der bruges i udviklingen af ny nordisk mad. Hun laver arrangementer og kurser på sin gård på Falster. Bi Skaarup har netop udgivet bogen Bag Brødet Dansk Brød gennem 6000 år som er nomineret til årets historiske bog.
 
» Betaling og tilmelding via Snekkens hjemmeside...
» Læs mere om Bi Skaarup...
» Hent flyer om arrangementet... 

Af: Lonnie Hansen