udsendt den 12/03-2013

Påsken på Vikingeskibsmuseet

I påsken bliver der malet runesten på Vikingeskibsmuseet. I dagene fra den 9. – 13. april kan du male dit navn med runer, eller gøre ligesom vikingerne og riste navnet på en du syntes skal huskes for altid.

Vikingerne var glade for stærke farver. Runestenene de rejste var dekoreret med mytiske slanger, orme og runeteksterne der snoede sig rundt på stenen.  De flotte farver blev også brugt til at dekorere krigsskibene, farve sejlene og vikingernes tøj. I påskedagene laver vi maling som vikingerne kan have gjort det, og bruger de flotte farver til at  ’rister’ runer og maler mønstre på sten.

Hver dag er der gratis omvisning for museets gæster kl. 12 (på engelsk) og kl. 14 (på dansk). Museets personale hjælper gerne med at finde det rette vikingetøj til hele familien.

På ’anløbsbroen’ kan du møde væver Anna Nørgaard. Anna væver på et uldsejl, der skal bruges til en af Vikingeskibsmuseets traditionelle både.

I særudstillingen Fuldblod på Havet vises optagelser fra Havhingsten fra Glendaloughs fantastiske rejse til Dublin i 2007 og retur til Roskilde over det Keltiske Hav i 2008. Havhingsten er et 30 meter langt krigsskib - en rekonstruktion af et af de fem vikingeskibe, som kan ses i Vikingeskibshallen.

Museet har åbent hver dag fra 10.00 – 17.00
Entre:
Vokse 60 kr.
Børn og unge under 18 er gratis

» Se flere aktiviteter i museets kalender...

Af: Louise Kæmpe Henriksen