Julemarked 12. - 13. december 2009

Besøg Vikingeskibsmuseet, få fyret op under julestemningen - og få ordnet nogle af dine julegaveindkøb samtidig.

Museumsbutikken har samlet et unikt udvalg af spændende varer og gaveideer til at lægge under træet - flotte kopigenstande udført i glas, keramik og smedearbejde samt kopismykker fra vikingetiden. Der er salg af lækre strikvarer, skindtasker, store fåreskind og eksklusivt julepynt fra hele Skandinavien.

Museumsøen er festligt pyntet med julelys og indenfor i det stemningsfyldte lokale er der mulighed for at nyde en kop kaffe eller gløgg.

Grønland og Nordatlanten

Temaet for årets julearrangement er Grønland. Julemarkedet inkluderer derfor en mindre udstilling om den maritime kultur i det Nordatlantiske område og vikingernes møde med Eskimoer og Inuitter. Her vil være hvalros- og narhvalstand, et stort rya-tæppe og udstilling om Inuitternes konebåd. Du kan prøve sømandsdragten af uld og læder, som vikingerne brugte til åben havsejlads eller købe klatkager med kvansirup bagt på en hængepande.

Fakta

Julemarked og udstilling foregår i lokalerne på Museumsøen og er en del af Roskilde Havns julemarked
Åbningstider: 10 - 17
Entre: Gratis adgang