Tag på shoppingtur i vikingetiden

Vikingeskibsmuseet inviterer i vinterferien børn og voksne med på en handelsrejse i vikingetiden.

Vikingerne var de første i skandinavisk historie, der satte sejl på deres skibe og fik muligheden for at rejse vidt omkring. Når vikingerne vendte hjem fra togt eller handelsrejser, var skibet lastet med nye og spændende varer og skikke. Hvor kunne vikingerne købe glas? Hvad kostede en hvalrostand? Handlede vikingerne med slaver?

Året er 1010 og Danskernes sejrrige konge, Svend Tveskæg, kan fejre sin 50 års fødselsdag. Svend Tveskæg er travlt optaget med at erobre England, men han kommer hjem og fejrer sin runde fødselsdag, og så skal han have masser af gaver.

Hvad giver man en stor vikingekonge i fødselsdagsgave? Svend Tveskæg har skrevet en ønskeliste og nu er det op til dig, at tage rejsen ud i verden og fylde handelsskibets last op med kostbare gaver til din store konge. Skibet er klart og kursen skal sættes mod fremmede kyster og handelsstationer. God vind på rejsen rundt på museet.

Du får udleveret kort og Svend Tveskægs ønskeliste i museumsbutikken.

Du kan tage på Handelstogt rundt i museet alle dage fra den 15. – 26. februar mellem kl. 10.30-16.00.

Hver dag er der også gratis omvisning for museets gæster kl. 12 (på engelsk) og kl. 14 (på dansk).

På ’anløbsbroen’ kan du de fleste dage i uge 7 og 8 møde Anna Nørgaard, som væver på et uldsejl, til en af Vikingeskibsmuseets traditionelle både.

Skoletjenesten tilbyder undervisningsforløb alle hverdage i uge 8 for skoler og SFO'er. Se aktuelle forløb på museets hjemmeside.

Af: Merete Ettrup