Havhingsten - En Billedkoncert

Vikingeskibshallen blev indviet af kong Frederik IX den 20. juni 1969. Hovedattraktionen var dengang genopbygningen af de fem originale skibe. Meget er sket siden. Vikingeskibsmuseet har haft vokseværk og i år kan museet fejre 40 års jubilæum.

Havhingsten – en Billedkoncert

Jubilæumsåret skydes i gang med en billedkoncert i Vikingeskibshallen.
Den historiske platform for billedkoncerten er projekt Fuldblod på Havet og Havhingsten fra Glendaloughs forsøgsrejse til Dublin og retur.
Inddragelsen af musik i den kulturhistoriske formidling skaber en anderledes, mere sanselig tilgang til projektet. Lyd og billeder giver formidlingen en anden dimension og musikken levendegør skibets rejse, dramatikken, oplevelserne og sætter vikingetidens skibe i et nutidigt perspektiv.
Publikum får med andre ord en ny oplevelse af Havhingstens togt – en iscenesættelse af de tanker og følelser der rørte sig i besætningen. Her mødes kulturhistorie og kunst i én fortælling.

Vikingeskibshallen og originalskibene leverer rammen og akustikken til denne musikalske fortolkning af forskningsprojektet, og koncerten er skabt i tæt samarbejde mellem komponist og musiker Kuno Kjærbye og Vikingeskibsmuseet, Anne Christine Larsen. Billeder af fotograf Werner Karrasch fra Havhingstens forsøgrejse er sammensat til en billedrytme fulgt af et musikalsk sprog leveret af klarinet, flygel, bratsch og percussion.
Den moderne klassiske musik rækker bagud i vores fælles erindringsrum og stadfæster den nutid, rejsen foregik i. Musikken består af komplekse søjler af klang vekslende med dansende afsnit og harmoniske lyriske temaer.

Der afholdes to koncerter torsdag den 2. april i Vikingeskibshallen:
- Kl. 19.30 – 20.15 – dørene åbnes kl. 19.00
- Kl. 21.00 – 21.45 – dørene åbnes kl. 20.40

Billetter kan købes på webshoppen www.vikingeskibsmuseet.dk , i museumsbutikken og på Roskilde Turistbureau.
Pris: 60 kr. + gebyr

Projektet er støttet af: