Konge for en uge…. Efterårsferie på Vikingeskibsmuseet

Sidst i oktober kommer Dronning Margrethe til Roskilde for at indvie den nye kongeport i Domkirken. I anledningen af det kongelige besøg har Roskilde by skabt minifestivalen ’Konge for en dag’. Festivalen skyder efterårsferien i gang den 16. oktober med et brag af kongelige oplevelser i børnehøjde.

Gå i træning som hirdsmand på Vikingeskibsmuseet. Foto Werner Karrasch

På Vikingeskibsmuseet er ’Konge for en dag’ startskuddet til en hel uge med ferieaktiviteter værdig for en vikingekonge. Tunet på Museumsøen danner rammen om vikingekamp og lege, udsmykning af våben, historiefortælling, mad med smag fra vikingetiden, møntslagning og meget mere.

Børnene inviteres til at gå i krigertræning som hirdmænd og udfordre de voksne i styrkeprøver, kastelege og tovtrækning. Hver dag vil en stolt høvding fremvise sine våben og lære de unge krigere at kæmpe med sværd og skjold. Der kan præges kongelige mønter, ristes runer i sværd og males skjolde.

I weekenden den 16. – 17. oktober tager Roskilde Slagteriskole pølsemaskinen med på museum og serverer hotdogs som de blev spist i vikingetiden. Alle børn kan lave og grille deres egne pølser.

De øvrige dage i efterårsferien bages der pandekager med æbler og honning.

I vikingeskibshallen er der lagt op til en skattejagt, hvor deltagerne skal rundt i vikingernes verden og købe gaver til kong Svend Estridsen. Opfyldes alle kongens ønsker gives en særlig belønning!

Der er rundvisning i børnehøjde alle dage kl. 12.00.

Tid: 16 – 22. oktober, dagligt 11.00 – 15.30:
Udendørs ferieaktiviteter på tunet.

Vikingeskibshallen er åben alle dage fra 10.00 – 17.00

Entre:
Gratis adgang for børn og unge under 18 år.
Voksne: DKK 70,-
Obs: Roskilde kommune har skrevet at entréen til museet i efterårsferien er DKK 60,-. Dette er desværre ikke korrekt. Entreprisen udenfor sejlads-sæsonen er DKK 70,- og det gælder også efterårsferien.

Der gøres opmærksom på at nogle aktiviteter kræver betaling.
Kongens ønskeseddel til skattejagt kan købes i Vikingeskibshallen.

Af: Louise Kæmpe Henriksen