udsendt den 10/02-2015

Vinterferie: Tag på gavejagt i vikingernes verden!

Vikingeskibsmuseet inviterer i vinterferien børn og voksne med på en handelsrejse i vikingetiden.

Foto Werner Karrasch

Vikingerne var de første i Skandinavien, der satte sejl på deres skibe og fik muligheden for at rejse vidt omkring. Når vikingerne vendte hjem fra togt eller handelsrejser, var skibet lastet med nye og spændende varer. Hvor købte vikingerne glas? Hvad kostede en hvalrostand? Handlede vikingerne med slaver?

Året er 1010 og Danskernes sejrrige konge, Svend Tveskæg, kan fejre sin 50 års fødselsdag. Svend Tveskæg er travlt optaget med at erobre England, men han kommer hjem og fejrer sin runde fødselsdag, og så skal han have masser af gaver.

Hvad giver man en stor vikingekonge i fødselsdagsgave? Svend Tveskæg har skrevet en ønskeliste. Nu er det op til dig, at tage rejsen ud i verden og fylde handelsskibets last op med kostbare gaver til kongen. Skibet er klart og kursen skal sættes mod fremmede kyster og markeder.

Opfyldes alle kongens ønsker gives en særlig belønning.

God vind på rejsen rundt på museet!

Kort og ønskeseddel koster 20 kroner og kan købes i Vikingeskibshallen.

Gavejagt alle dage fra den 14. – 25. februar mellem kl. 10.30-15.30.

Hver dag er der gratis omvisning for museets gæster kl. 12 (på engelsk) og kl. 14 (på dansk).

Af: Louise Kæmpe Henriksen