Vikingeskibsmuseet åbner ny hjemmeside

Vikingeskibsmuseets to digitale flagskibe – hjemmesiderne vikingeskibsmuseet.dk og havhingsten.dk – bor nu under samme tag og det bedste af de to hjemmesider kan nu findes på museets nye hjemmeside.

Foto: Werner Karrasch

Hjemmesiden spiller aktivt med i Folkeskolens og Gymnasiets undervisning med over 220 artikler og opgaver målrettet historie, dansk, billedkunst, matematik, osv. Et tilsvarende tilbud findes til folk med særlig interesse i de marin-arkæologiske undersøgelser, forskning i maritim teknologi og gennem eksperimental-arkæologiske projekter.

Og så giver hjemmesiden hjælp til publikum som ønsker at besøge museet i Roskilde. De aktiviteter og begivenheder som museet dagligt tilbyder, præsenteres enkelt og målrettet, så publikum kan få mest ud af dagen.

Bådeværftet skal også nævnes – et af landets travleste. Her er der hele tiden nye byggeprojekter i gang som kan følges på hjemmesiden med byggedagbøger, film og billeder.

Havhingstens tidligere hjemmeside er blevet integreret i det nye vikingeskibsmuseet.dk. Under forsøgsrejsen blev hjemmesiden hver dag besøgt af mange tusind interesserede fra hele verden. Hjemmesiden tilbød et væld af informationer og artikler om Vikingetidens langskibe og samfund, henvendt til børn og unge, forskere og befolkningen i almindelighed. Film, billeder, dagbøger, online spil og navigations-data sendt direkte fra Havhingsten, har det været muligt at være næsten med ombord, uden at mærke hverken hjemve, søsyge eller kulde. Alle disse informationer er nu tilgængelige fra museets nye hjemmeside.

Vikingeskibsmuseet byder dig velkommen i en verden af viden om skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Besøg vores hjemmeside og se mere:

» vikingeskibsmuseet.dk

Af: Preben Rather Sørensen