udsendt den 14/02-2014

Vinterferie hver dag til 23. februar - Skibet er ladet med?

Vinterferieaktiviteterne på Vikingeskibsmuseet byder på opdagelsesrejse og vikingernes værksteder for børn.

Ta' hele familien med på Vikingeskibsmuseet og bliv klogere på vikingerne og deres imponerende skibe. Vinterferien står i sørejsernes tegn, og aktiviteterne sætter fokus på vikingerne, som modige sømænd og dygtige håndværkere.

Vikingerne mestrede de lange sejladser over åbent og ukendt hav. I vinterferien inviteres børn og voksne med på en opdagelsesrejse, der fører rundt i alle kroge af Vikingeskibsmuseets udstillinger. Med opdagelsessættet i hånden er kursen sat mod spændende opgaver, der udfordrer hele familien. Hvis I klarer alle opgaverne, kvitterer Vikingeskibsmuseet med en præmie, der kan sætte gang i spillelysten. Vi kan bare sige: Go vind på rejsen rundt på museet!
Pris for opdagelsessættet er 20,00 kr.

Vikingernes værksteder for børn

Vikingerne var dygtige håndværkere og mestrede mange svære håndværksteknikker. I løbet af den lange, kolde vinter, hvor der ikke var meget at gøre på markerne og skibene var trukket på land, kunne vikingerne bruge tiden til at lave vigtige hverdagsting og smykker. De særlige dygtige kunne sejle vinterens produktion til markedet og sælge dem eller måske bytte sig til andre goder.

I Vikingernes værksteder for børn deltager alle aktivt og kan selv fremstille en amulet i gevir, sy en pung af læder, lave smykker af farvestrålende glasperler eller lære at skrive med runer.

Gratis omvisninger på dansk og engelsk

Hver dag i vinterferien er der særlige omvisninger for børn. Vikingeskibsmuseets dygtige formidlere mester at fortælle historier om de 1000 år gamle vikingeskibe. Fortællingerne skaber levende billeder af fortiden og fastholder tilhørerne i kraft af de overraskende og fascinerende skjulte spor om vikingernes verden, som skibene gemmer på. Børneomvisningerne er på dansk kl. 13.00.

For at tilgodese Vikingeskibsmuseets store internationale publikum, tilbyder vi omvisning på engelsk kl. 14.

Omvisningerne er gratis for museets besøgende og kræver ikke forhåndstilmelding.

Fakta:

Vinterferie 10. til 23. februar 2014:
Aktivitet og værksted alle dage: 10.30 – 15.30.
Aktiviteterne er tilrettelagt for familier med børn i alderen 5-12 år.
Alle aktiviteter foregår indendørs i Vikingeskibshallen.

Nogle aktiviteter kræver betaling:
Opdagelsessæt: 20,00 kr.

Pris for værkstedsaktiviteter:
Læderpung: 35 kr.
Amulet i gevir med lædersnor: 30 kr.
Glasperler på lædersnor: fra 3-10 kr. pr. del.

Skriv med runer: Gratis

Omvisninger på dansk og engelsk:
Hver dag er der gratis omvisning på dansk kl. 13.00 og på engelsk kl. 14.

Vikingeskibsmuseet:
Vindeboder 12, 4000 Roskilde, tlf.:46 300 200

Åbent dagligt kl. 10.00 - 16.00
Entre: Børn/unge under 18 år har gratis adgang. Voksne 80,00 kr.

Af: Rikke Tørnsø Johansen