Oplev Falkoner og rovfugle den 18. til 20. oktober

Kongelige jagtfugle – Lynhurtige falke! 

Oplev det ultimative samarbejde mellem menneske og rovdyr, når falkoneren demonstrerer fuglens imponerende jagtteknik på Vikingeskibsmuseet.

Du kan møde den smukke rovfugl og den erfarne falkonér Frank Skårup på Museumsøen onsdag den 18. – fredag den 20. oktober fra kl. 10.30 - 16.30. Her er der mulighed for at opleve den spændende fugl, og få svar på spørgsmål om rovfuglenes brug i fortid og nutid. 

De to falke - der hedder Berit og Birger - er to lannerfalke. Berit er 7 år og Birger er fra foråret 2017. En fuldt udvokset lannerfalk får et vingefang på 90 - 115 cm og regnes som et af verdens hurtigste dyr. 
En lannerfalk fanger sit bytte ved overraskelsesangreb, og hanner og hunner jager ofte sammen, hvor hunnen skræmmer byttet op, mens hannen slår det ned. Den siges at lannerfalken rammer sit bytte så hårdt i luften, at det ofte knækker halsen. Efter at have ramt sit bytte gribes det enten i luften eller samles op fra jorden.

Alle tre dage gennemfører falkonéren opvisninger med sine fugle på plænen foran museet kl. 11.00 og kl. 15.00, tidspunktet kan evt. forskyde sig lidt, afhængigt af vejrliget. Falken vil under opvisningen flyve meget tæt på publikum! Under og efter falkeopvisningen er der altid mulighed for at stille spørgsmål.

Oplev falkoner og jagtfugle på Vikingeskibsmuseet
Onsdag den 18. oktober  –  fredag den 20. oktober kl. 10.30-16.30

Falkeshow på plænen foran Vikingeskibshallen kl. 11.00 & kl. 15.00

Entré:
130 kr for voksne. Børn under 18 år gratis. kl. 15.00