Juledage på Vikingeskibsmuseet 

Tag dine venner og familien i hånden, og besøg Vikingeskibsmuseet, når vi i juledagene fra den 26. til den 30. december fejrer lysets tilbagevenden, ser tilbage på året der er gået, men også frem mod det kommende år.

Vikingerne holdt mange fester i de mørke vinterdage. Inden Danmark blev kristent i 900-tallet, var den hedenske jul en lysets fest. Midt i den mørkeste vinter holdt de en stor fest. Solen var vigtig, og det var lysets komme, vikingerne fejrede.  Ligesom i dag samledes de til mad og fest, hvor der både blev skålet og ofret for fred, for de døde og for god vækst.

På Vikingeskibsmuseet går vi ikke så grelt til værks – men vi har et bål klar til at tage imod ønsker og håb for det nye år, eller bare dårlige vaner du gerne vil til livs. 

Rundvisning på dansk

Vi har daglige rundvisninger på både dansk og engelsk, og vores formidlere står klar med gode historier.

Museet tilbyder en særlig rundvisning på dansk tilrettelagt, så hele familienkan deltage sammen.
I løbet af rundvisningen fortæller vi om vikingernes jul. Hvad var det egentlig de fejrede, og hvilke juleritualer havde vikingerne? Rundvisningen kommer også til at dreje sig om vikingernes hverdag og togter, handel og rejser til fjerne egne og livet i Norden for 1000 år siden. Børnene inddrages aktivt, så det er ikke kun ørerne, der skal tages i brug.
Undervejs åbnes der poser med spændende indhold, der skal lugtes til og smages på. Der bliver også mulighed for at røre ved vikingernes ting og sager. Smagen, duften og oplevelsen af at få vikingetiden i hænderne, sætter billeder på historien og gør den konkret.
Rundvisningen varer ca. 45 min.

Rundvisning på engelsk

Har man udenbys gæster, der gerne vil se Roskildes seværdigheder, er der rig lejlighed til at høre spændende historier om de verdensberømte vikingeskibe.
De fem imponerende vikingeskibe er omdrejningspunktet for den engelske rundvisning, der omhandler skibenes betydning for vikingernes samfund, krig og togter, handel og rejser, og livet i Norden for 1000 år siden. 

Fakta:

Særlige jule- og nytårsaktiviteter 26. – 30. december 2018 kl. 11.00 - 15.00

Udstillingerne har åbent fra 10.00 – 16.00

Rundvisninger på dansk: 13.30
Rundvisninger på engelsk: 11.30

Omvisningerne tager ca. 45 min.

NB! Museet er lukket 24., 25. og 31. december.