Tag familien med på juletur til Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet holder åbent i dagene mellem jul og nytår - den 26. til den 30. december - med rundvisninger tilrettelagt for børn og voksne. Tag familien med på museum og få nye, fælles oplevelser - og måske en ny juletradition?

Familierundvisninger den 27. - 30. december kl. 12.30

Juleferieprogrammet byder på særlige familierundvisninger fra den 27. - 30. december kl. 12.30. Rundvisningerne er tilrettelagt for børnefamilier, der trænger til at sætte julestemningen i historisk perspektiv.
Vores dygtige formidlere fortæller om vikingernes hverdag og togter, handel og rejser til fjerne egne og livet i Norden for 1000 år siden. Børnene inddrages aktivt, så det er ikke kun ørerne, der skal tages i brug. Undervejs åbnes der poser med spændende indhold, der skal lugtes til og smages på. Der bliver også mulighed for at røre ved vikingernes ting og sager. Smagen, duften og oplevelsen af at få vikingetiden i hænderne, sætter billeder på historien og fantasien i sving. Rundvisningen varer ca. 45 min.

Rundvisninger på dansk og engelsk

Julen er også gæstetid og derfor tilbyder vi engelske rundvisninger til dig og dine udenbys gæster. Tag dem med på museumstur, og giv dem spændende historier om vores verdensberømte vikingeskibe med hjem.
Den 26. - 20. december kl. 14.00.
Den 26. december kl. 12.30 giver rundviserne også rundvisningen på dansk kl. 12.30.

Kom med under havet og høj søgang ombord på vikingeskibene

Vi har åbnet ny udstilling i Vikingeskibshallen - 'Sig Ombord'. Her udfordres dine sanser og dine 'sø-ben' bliver sat på prøve. Gå ombord i vikingeskibet. Oplev solopgangen i vindstille og nattens tætte mørke i stormende kuling.

Udstillingen formidler oplevelsen af at være ombord i et vikingeskib på en foranderlig sørejse over åbent hav. Alt det man ser, hører, føler og mærker, når man står søs i et vikingeskib, mens dagen går fra klar og lysende morgenstund til et omsluttende nattemørke, og vejret skifter fra vindstille og blændende solskin til storm, torden og høj sø. 

De to skibe er lastet med våben, udstyr og handelsvarer, der understreger skibenes oprindelige funktion, og opfordrer til at gå på opdagelse; lette låget på tønder og kister, åbne dørken og kikke under dækket, gå til ro i skibsteltet eller prøve kræfter med rollen som rorgænger.

I museets underetage kan I se to særudstillinger: 'I Vikingernes Kølvand' fortæller historien om de fem vikingeskibe, fra de blev udgravet i 1962 til de sejlende rekonstruktioner, der kan ses på plænen foran Vikingeskibshallen.
I særudstillingen - Dyk Ned!" kan I afprøve digitale installationer, der giver indblik i marinarkæologerne arbejde - og tager jer med ned under havet til stenalderbopladser og skibsvrag.

Når sulten melder sig

Café Knarr holder juleåbent i dagene mellem jul og nytår, så melder sulten sig efter dagens aktiviteter, kan du få en bid mad og varme dig på en varm kop kaffe eller kakao i caféen.

Café Knarr ligger på Museumsøen med udsigt til bådeværftet og de mange smukke træskibe, der ligger på land for vinteren.

Fakta:

Særlige jule- og nytårsaktiviteter 26. – 30. december 2017

Juleåbningstider: 26. – 30. december: 10.00 – 16.00
Entré: Voksne: 85,00 DKK. Børn 0-17 år: Gratis adgang

26. december kl. 12.30: Rundvisning på dansk
27. - 30. december kl. 12.30: Familierundvisning på dansk
26. - 30 december: Rundvisning på engelsk kl. 14.00

Omvisningerne tager ca. 45 min.NB! Museet er lukket 24., 25. og 31. december.