Fantastiske oplevelser i vikingeskib på Roskilde Fjord. Foto: Werner Karrasch
Fantastiske oplevelser i vikingeskib på Roskilde Fjord. Foto: Werner Karrasch

Daglige sommersejlture på Roskilde Fjord

1. maj til 30. september er der dagligt mulighed for at sejle ud på Roskilde Fjord.

Sejladsbilletterne sælges på dagen efter 'først-til-mølle' princippet fra kl. 10.00 i billetsalget på Museumsøen. Antallet af daglige afgange afhænger blandt andet af vejret, og der gives ikke garanti for, at alle interesserede kan få plads på dagens sejladser.

På sejladsen vil deltagerne opleve, hvordan det var at være viking til søs. Vi sejler i Vikingeskibsmuseets traditionelle, nordiske både, som er direkte efterkommere af vikingeskibene. Alle deltager aktivt ombord med ro, sætte sejl og udføre andet 'sømandsarbejde'. 

Fra d. 2 juli til og med den 2. september tilbyder vi, udover en-times sejlader, en halvanden-times sejlads i en Teinæring med plads til 20 personer. 

En-times turen varer ca. 50 minutter og halvandentimes turen varer ca. 80 minutter inklusiv udlevering af redningsvest og introduktion til skib og roning. Museets besøgende er skibets besætning og skal deltage aktivt om bord - ro skibet ud af havn, sætte sejl og måske bemande roret. Alle sejladser ledes af en erfaren sejladsinstruktør.

Pris for en-times turen:
110,00 DKK i tillæg til entrébilletten.
Pris for halvandentimes sejlads: 160 DKK i tillæg til entré billetten. 
Køb af sejladsbillet forudsætter køb af entrébillet til Vikingeskibsmuseet.

Billetter til sejlads købes ved indgangen

Alle billetter til de daglige sejladser købes ved indgangen efter først-til-mølle princippet. 

Børn ombord: Der er enkelte pladser om bord til børn (mellem 4 og ca. 14 år) og andre der ikke kan ro. Børn under 4 kan desværre ikke deltage i sejladser. Børn skal altid ledsages af en voksen.

Vi forbeholder os ret til at aflyse, hvis der ikke er deltagere nok eller vejret er en risiko for sikkerheden. Medbring altid praktisk og vandtæt tøj.