Daglige sommersejlture på Roskilde Fjord

Hver dag hele sommeren - 1. maj til 30. september - kan du få en helt særlig sejladsoplevelse på Roskilde Fjord.

På Vikingeskibsmuseet kan du gå direkte fra oplevelsen af de 1000-år gamle vikingeskibe udstillet i Vikingeskibshallen og ned til Museumshavnen, hvor du kan stævne ud i en af vikingeskibenes efterkommere - de traditionelle nordiske træbåde - der, nu tusinde år senere, er bygget efter samme principper og metoder, som vikingerne brugte.

På sejladsen vil I opleve, hvordan det var at være viking til søs. Vi benytter præcis de samme drivmidler som vikingerne gjorde; årer og råsejl - og de ombordværendes rå muskelkraft. I deltager aktivt ombord med at ro, sætte sejl og udføre andet 'sømandsarbejde'. 

Fra den 17. juli til og med den 13. august tilbyder vi - foruden de traditionelle en-times sejladser - også halvanden-times sejladser. 

Antallet af daglige afgange afhænger blandt andet af vejret, og der gives ikke garanti for, at alle interesserede kan få plads på dagens sejladser.

Daglige sommersejlture - fakta:

Vikingeskibsmuseet tilbyder sejladser i traditionelle, nordiske både dagligt fra 1. maj - 30. september.

Information:
En-times turen varer ca. 50 minutter og halvandentimes turen, der tilbydes fra 15/7 - 13/8,  varer ca. 80 minutter inklusiv udlevering af redningsvest og introduktion til skib og roning. Deltagerne på sejladsen udgør skibets besætning, og skal deltage aktivt om bord - ro skibet ud af havn, sætte sejl og måske bemande roret.
Alle sejladser ledes af en erfaren sejladsinstruktør.

Som regel kan personer med fysisk handicap godt deltage i vores sejladser. Er du i tvivl, om du kan deltage, så kontakt bookingen, så vi kan afklare de konkrete forhold.

Pris:
En-times sejlads: 120,00 DKK i tillæg til entrébilletten.
Halvandentimes sejlads: 160,00 DKK i tillæg til entrébilletten. 

Køb af sejladsbillet forudsætter køb af entrébillet til Vikingeskibsmuseet. 

Billetter til sejlads kan købes ved indgangen eller i forsalg:
Billetter til de daglige sejladser købes ved indgangen efter først-til-mølle princippet.
Udvalgte afgange sælges on-line: Køb sejladsbilletten online her ...

Børn ombord:
Der er enkelte pladser om bord til børn (mellem 4 og ca. 14 år) og andre der ikke kan ro. Børn under 4 kan desværre ikke deltage i sejladser. Børn skal altid ledsages af en voksen.

Vejr og vind:
Vi forbeholder os ret til at aflyse, hvis der ikke er deltagere nok eller vejret er en risiko for sikkerheden. Medbring altid praktisk og vandtæt tøj.