Aktuelt på Vikingeskibsmuset

I sensommeren, den 27. august - 12. oktober er der en masse spændende aktiviteter for hele familien på Vikingeskibsmuseet. Tag med på en særlig familieomvising, mød håndværkerne, deltag i bådebyggerens værksted, byg din egen båd eller sejl ud på fjorden!

Husk! Vi har særlige efterårsferieaktiviteter 13. - 21. oktober.

Daglige sejladser 1. maj - 30. september

Oplev, hvordan det var at være viking ombord på en af Vikingeskibsmuseets traditionelle, nordiske både, som er direkte efterkommere af vikingeskibene. Vores træskibe sejler flere gange dagligt ud på en times ture på den smukke Roskilde Fjord. Hvis du er ældre end 4 år og sammen med dine forældre, kan du komme med! Alle deltager aktivt ombord med ro, sætte sejl og udføre andet "sømandarbejde". Der er begrænset pladser til børn under 14 år.
» Læs mere om sejlturene her...

Bådebyggerne arbejder på bådeværftet med værktøj, som det vikingerne brugte. Følg deres daglige arbejdet med museets skibe og se den store værktøjssamling på bådeværftet. 

Smeden, træskæreren, rebslageren og væveren skiftes til at vise deres håndværk, materialer og værktøj frem. De er altid klar til at svare på spørgsmål og invitere ind på deres værksted.  

Kom i lære på bådebyggerens værksted. Arbejd med frisk egetræ og vikingernes værktøj!  Du kan se den professionelle bådebygger arbejde og selv prøve kræfter med økse, kniv, høvl og bor. Værktøjet bruges også, når bådebyggeren arbejder på værftspladsen.

Museets formidlere & bådebyggere står klar til at hjælpe dig i gang.

Bliv bådebygger for en dag og byg din egen modelbåd! Kan du lide at klippe, hamre og bygge fantasifulde og skægge ting? På museumsøen kan børn og deres voksne forvandle træ, tov og papir til fantastiske fantasiskibe. 

Hver dag vil der være vikingelege- og spil til fri afbenyttelse. Kast dig over kastelege som 'Thors hammer' eller 'Fortøjningskast' eller prøv kræfter med styrkelege, f.eks. 'Firtræk'- Fire deltagere tager hver fat med en hånd i et endesplejsede tov. Udenfor hver deltagers rækkevidde lægges en knogle. Det gælder nu for hver enkelt deltager om at trække de øvrige deltagere så langt i egen retning, at knoglen kan samles op med den frie hånd.

På Vikingeskibsmuseet bestræber vi os på at formidle vores viden om vikinger til store som små. Vi tilbyder derfor fire forskellige slags omvisninger.

Vild med viden om vikingernes skibe?

Tag med på en omvisning i Vikingeskibshallen med fokus på de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev, der er udstillet i Vikingeskibshallen. Skibene vidner om vikingetidens specialiserede skibsfart, om krig og togter, om handel og rejser til fjerne egne og om livet i Norden for 1000 år siden.

Kom med på togt i vikingernes verden! 

I weekenderne inviterer Vikingeskibsmuseet børn og voksne med ud på en spændende rejse i vikingernes verden! Tag med på danske familieomvisninger kl. 11.00 med fokus på vikingerne rejser. 

Velkommen til bådeværftet 

Bådeværftet byder indenfor, hvor der i øjeblikket bygges på livet løs. Sommerens hovedopgave er en rekonstruktion af Skuldelev 3 – et mindre handelsskib. Museets formidlere viser rundt og fortæller om materialer, værktøj og håndværket.

Den nordiske båd – museets samling af traditionelle klinkbyggede både 

Kom med på en 30 minutters lang omvisning på Museumsøen, med fokus på Vikingeskibsmuseets imponerende bådsamling og den tradition de er født af. I mødes med jeres guide på værftspladsen ved broen. 

Omvisninger 27. august - 12. oktober Hverdage Weekender
Omvisning i Vikingeskibshallen GB kl. 12.00 & 14.00 kl. 12.00
Omvisning i Vikingeskibshallen DK -- kl. 15.00
Familieomvisning DK -- kl. 11.00
Den nordiske båd - museets samling af traditionelle klinkbyggede både GB kl. 15.30 --
Omvisning på bådeværftet GB/DK kl. 13.00 kl. 13.00