Store oplevelser i den mørke tid

Vikingeskibsmuseet i vintersæsonen byder på spændende udstillinger inde i Vikingeskibshallen, hvor lyset fra fjorden sætter stemningen i det store smukke rum, med de 5 Skuldelev skibe. Vinter er tid til fordybelse og spekulationer om, hvordan de forskellige skibstyper i hallen bærer vidnesbyrd om mennesker og samfund i vikingetiden. 

I vikingernes kølvand

I underetagen i Vikingeskibshallen vises udstillingen 'I vikingernes kølvand', om hvordan vores bådebyggere bygger sejlende, genskabte skibe ud fra de fem enestående vikingeskibe, der blev udgravet ved Skuldelev i 1962. Udstillingen tager de besøgende med gennem hele Vikingeskibsmuseets arbejdsfelt fra de arkæologiske udgravninger over rekonstruktion og til de imponerende forsøgsrejser med de 'nye' vikingeskibe.

Stig Ombord

I Vikingeskibshallen kan man også opleve oplevelsesudstillingen 'Stig Ombord', hvor rummets vægge er oplyste af en videoprojektion, der viser udsigten fra et sejlende vikingeskib - fra stille, rolig morgen til mørk nat i stormende kuling.

Man kan gå ombord i to store genskabte skibe og mærke suset fra de store have eller fordybe sig i oplevelsesvæggen, hvor man kan finde ud af, hvad vikingerne sejlede med i deres skibe.

Rundvisninger indendørs i vinterhalvåret

Vikingeskibene gemmer på utallige hemmelige og skjulte historier. En af de allerbedste måder at få viden om vikingeskibene, er ved at gå med på en rundvisning, hvor Vikingeskibsmuseets formidlere fortæller om museets arbejde med at afvriste vikingeskibene deres hemmeligheder. ​​

Rundvisningerne tager afsæt i den fem originale vikingeskibe og går i dybden med rekonstruktioner af skibene, som er bygget på Vikingeskibsmuseets bådeværft gennem mere end 35 år.

CaféKnarr på Museumsøen

Gå om bord i vikingernes kulinariske verden i CaféKnarr, hvor vi serverer mad, der er tilberedt efter principperne i 'Ny Nordisk Vikingemad'. Vi benytter os af de råvarer, der var kendt af vikingerne, så her er hverken kartofler, tomater eller agurker, men fladbrød, kvan, havtorn og perlebyg.

Maden forbinder vores maritime historie med vikingernes råvarer og inviterer museets gæster til at opleve de fem originale vikingeskibe på nye måder.
Samtidig fortæller maden også om den verden vikingerne mødte på deres rejser til fjerne egne og de madkulturer de mødte der.

CaféKnarr holder åbent for gæster alle dage fra 10.30 - 15.30. Der vil hver dag også være spændende retter på tavlen i Caféen, som ikke findes i menukortet.

>> Se lækkerierne i den sæsonaktuelle vintermenu

Museumsbutikken

Butikken i Vikingeskibshallen har åbent kl. 10.00 - 16.00 alle dage, og vi har fået masser af spændende nye varer hjem. Så har du svært ved at finde den helt rigtige julegave så kig forbi.

>> Bliv inspireret til spændende gaver indenfor nordisk design i vores museumsbutik

Både og Café og museumsbutik kan besøges uden billet til Vikingeskibsmuseets udstillinger og aktiviteter, hvis man kun har tid til at hygge og shoppe.

Fakta vinter sæson:

Åbningstider: Alle dage 10.00-16.00
CaféKnarr: Alle dage kl. 10.00 – 16.00
Museumbutik: Alle dage 10.00-16.00

Børn: 0-17 år har gratis adgang til Vikingeskibsmuseet
Voksne: 115,- DKK
Familiebillet: 210,- DKK (2 voksne + børn under 18 år)
Sæsonpas: 170,- DKK

Adresse:  Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Læs mere om udstillinger og rundvisninger i Vikingeskibshallen: