Lækre vinterspecialiteter til at lune sig på - Café Knarr serverer flæskestegssandwich og lun æblegløgg i Café Knarr på Vikingeskibsmuseet

Lækre vinterspecialiteter

Vikingeskibene er pyntet med lys, Museumsbutikken er fyldt med Nordisk julepynt og spændende gaveidéer, du ikke finder hvor som helst og Café Knarr byder indenfor med Særimners flæsk og Yduns æbler.

Vikingeskibsmuseet ønsker alle en glædelig december!

Læg turen forbi havnen, og bliv inspireret til en jul i Nordisk tema - og slut turen af i vores hyggelige Café Knarr, der i anledning af julen har to vinterspecialiteter på menuen:

Æblegløgg Fra Snorremark
Smagt til med gin, kanel, enebær, samt tranebær og honningristede hasselnødder.
Hertil 3 stk. hjemmebagte småkager.

Pris: 40,-

Flæskestegssandwich
To skiver flæskesteg med svær, æble, lun rødkål, sød senneps-dressing og brøndkarse i lækkert hjemmelavet Koldhævet bolle. Serveres med bagte rodfrugter med sennepsmayonnaise.

Vikingerne ville være vilde med den!

Pris: Voksen 129,- Barn (halv portion) 85,-

Serveres: Fra  4. - 29. december kl. 11.30-15.30

Flæsk og æbler i mytologien

Særimner er en fortryllet galt – en hangris – der kendes fra den nordiske mytologi. Den tilberedes hver dag af Valhals kok Andrimner i kedlen Eldrimner og spises af einherjerne, de faldne krigere i Valhal, for morgnen efter at genopstå hel og levende, parat at igen at blive slagtet. Særimner omtales i eddadigtet Grímnismál og i Snorres Edda.  

Idun - eller Ydun - hedder gudinden, der forvalter de guldæbler, som giver aserne evig ungdom. Jætten Tjasse bortfører med Lokes hjælp Idun og hendes æbler. Aserne ældes, men æblerne kommer tilbage til Asgård, og Tjasse dræbes.