Den magiske rejse

Hele året

Mon du har været på et vikingeskib før? Du må gerne komme med mig, hvis du tør!

Børnene tages med på en forunderlig opdagelsesrejse i Vikingeskibshallen, hvor de sammen med de voksne vil bruge rim, rytmer, bevægelser og fortællinger til at finde de spændende historier, som vikingeskibene gemmer på. Vi bruger en kropslig dialog ved hjælp af bevægelser.

Børnene vil møde tordenguden Tor, og hans kone, den smukke Sif med det gyldne hår. De vil høre fortællinger fra den nordiske mytologi om de skrækkelige jætter, om Odins hest Slejpner, om ravnene Hugin og Munin, og om dengang da Tor næsten besejrede Midgårdsormen.

Målgruppe: 4 - 6 årige.
Varighed: 50 min.
Maks. deltagere: 15 børn + voksne.
Pris: 400 kr.
Undervisningsmateriale: "Den magiske rejse"  tilsendes gratis ved bestilling af forløb.

Den magiske rejse – undervisningsmateriale

Bogen knytter sig til de historier og oplevelser, som børn og voksne får ved „Den magiske rejse“, men kan også bruges til Skoletjenestens øvrige forløb for daginstitutioner. Med bogen får børn og voksne en god mulighed for at danne en fælles erindring om museumsbesøget på baggrund af genkendelse, gentagelse og refleksion.

Rimene ledsages af en forklarende tekst, der giver den voksne baggrundsviden om rimenes indhold samt inspiration til, hvordan der kan arbejdes aktivt med rimene i børnegruppen. Bagerst i bogen findes der til hvert enkelt rim en række spørgsmål, der kan inspirere til en god dialog blandt børnene og mellem barn og voksen.