Program - aktiviteter og oplevelser 

Foredrag

I løbet af efteråret og vinteren udbydes en række foredrag med militærhistorikere, skibsarkitekter, museumsfolk og andre eksperter, der breder særudstillingens fortællinger ud. De går tilbage i historien og ser fremad, kortlægger fejdens årsager og konsekvenser, og fokuserer på udvalgte dele af de mange små og store historier, der knytter sig til slaget i Femern Bælt.

Datoer, emner og foredragsholdere er offentliggjort her på siden, og billetterne bliver sat til salg i løbet af foråret. Det vil være muligt at købe billet til foredrag alene, men man kan også kombinere foredrag med spisning på Café Knarr. Menuen vil være en skibsgryde, inspireret af besætningernes sidste måltid.

» Læs mere om foredragene og de spændende emner, der udfolder historien om fundene i Femern Bælt.

» Abonnér på vores nyhedsbrev. Så er du sikker på, at være en af de første der får besked, når der sker noget nyt på museet.

VIP rundvisning

Kom med på en eksklusiv rundvisning i særudstillingen sammen Museumsinspektør Louise Kæmpe Henriksen, som er ansvarlig for udstillingen.

Du får fortællingen om de marinarkæologiske undersøgelser af skibsvragene i Femern Bælt og hvordan udstillingen blev til - krydret med et par af de gode historier, der ikke blev plads til.

Rundvisningen foregår udenfor museets åbningstid fra 17-19, hvorefter der serveres en 3-retters menu i Café Knarr, inspireret af den mad, der blev serveret ved Christian 4's hof. 

Der sælges et begrænset antal billetter for at sikre en intim og personlig oplevelse.

» Hold øje med vores kalender, hvor VIP-rundvisningerne vil blive offentliggjort og sat til salg i løbet af foråret.

Café Knarr

Café Knarr udvider menukortet med renæssanceretter og drikkevarer inspireret af besætningernes sidste måltid og de overdådige livretter Christian 4. fik serveret på Københavns Slot. Prøv for eksempel Christian 4.'s krydrede bitter, skibsgryden eller søde tærter, som de blev spist ved hoffet.

Museumsbutikken

1600-tallet er også rykket ind i museets museumsbutik. Her kan du følge op på temaet med flotte bøger om Danmark som søfartsnation og souvenirs som en Christian 4. klap for øjet eller krydrede 1600-tals drikke.