Program - aktiviteter og oplevelser 

Foredrag

I løbet af efteråret og vinteren udbydes en række foredrag med militærhistorikere, skibsarkitekter, museumsfolk og andre eksperter, der breder særudstillingens fortællinger ud. De går tilbage i historien og ser fremad, kortlægger fejdens årsager og konsekvenser, og fokuserer på udvalgte dele af de mange små og store historier, der knytter sig til slaget i Femern Bælt.

Datoer, emner og foredragsholdere er offentliggjort her på siden, og billetterne er sat til salg på billetexpressen. Det vil være muligt at købe billet til foredrag alene, men man kan også kombinere foredrag med spisning på Café Knarr. Menuen vil være en skibsgryde, inspireret af besætningernes sidste måltid.

» Læs mere om foredragene og find link til køb af billetter og spisning her.

Essays - hvis du vil vide mere

En række eksperter fra ind- og udland bidrager med essays, der uddyber de store geopolitiske perspektiver i Europa, zoomer helt ind på detaljer i skibsbygning og krigsførelse i 1600-tallet og bringer historien op i nutiden med et blik på, hvad skibsvragene kan fortælle os i dag.

» Essays vil blive tilføjet løbende gennem hele udstillingsperioden - find dem her.

VIP rundvisning

Kom med på en eksklusiv rundvisning i særudstillingen sammen Museumsinspektør Louise Kæmpe Henriksen, som er ansvarlig for udstillingen.

Du får fortællingen om de marinarkæologiske undersøgelser af skibsvragene i Femern Bælt og hvordan udstillingen blev til - krydret med et par af de gode historier, der ikke blev plads til.

Rundvisningen foregår udenfor museets åbningstid fra 17-19, hvorefter der serveres en 3-retters menu i Café Knarr, inspireret af den mad, der blev serveret ved Christian 4's hof. 

Der sælges et begrænset antal billetter for at sikre en intim og personlig oplevelse.

» Hold øje med vores kalender, hvor VIP-rundvisningerne vil blive offentliggjort og sat til salg i løbet af sommeren.