Fortællefestivalen ’Havets Fortællinger’ er en succeshistorie

Festivalens kunstneriske leder Annemarie Krarup byder publikum velkommen til galla-aftenen.
Festivalens kunstneriske leder Annemarie Krarup byder publikum velkommen til gallaåbningen.

28 fortællere og musikere har fortalt og spillet blandt vikingeskibene og givet publikum uforglemmelige oplevelser.

Uforglemmelige fortællinger på Vikingeskibsmuseet

I mandags den 3. oktober kl. 11.30 havde Vikingeskibsmuseet besøg af Nordea Fonden, der overrakte deres flotte tilskud til fortællefestivalen på 25.000 kroner.
Det er tilskud som dette, der har gjort realiseringen af fortællefestivalen mulig, og man må sige, det har været pengene værd.

En uge med intense fortælledage på Vikingeskibsmuseet er nu afsluttet. De medrivende historier blev fortalt i et strålende septembervejr med de spektakulære skibe og den smukke fjord som kulisse.

Fortællefestivalen har givet indre billedstorme og næring til fantasier hos omkring 1300 børn og voksne i Roskilde. 28 fortællere og musikere har fortalt og spillet blandt vikingeskibene og givet publikum uforglemmelige oplevelser.  

I Vikingeskibshallen blandt de fem vikingeskibe, i Café Knarr til brunchfortælling og middag, i museets lavo med vandrehistorier, på Roskilde bibliotek, på Roskildes skoler og ikke mindst ombord på selveste Havhingsten fra Glendalough er der blevet fortalt af professionelle fortællere fra Danmark, Sverige, Norge, Irland og England.

Vuggende og lyttende i Havhingsten kunne museets gæster blandt andet opleve den særdeles udtryksfulde fortæller Niall de Burca fra Irland, som med stor fornøjelse foldede sig ud på det irske vikingeskib.  

Vinderen af skolernes fortællekonkurrence kåres

Fortællefestivalen har også tilgodeset Roskilde skoler. Fredag den 26. september fik 250 skoleelever en helt særlig oplevelse: De hørte fortælleren Annemarie Krarup og orkestret Dreamers Circus der sammen opførte den medrivende fortælling Skeletkvinden.
Op til koncerten havde eleverne arbejdet med fortællinger i undervisningen og deltaget i konkurrencen, hvor den bedste fortælling kunne vinde en sejltur i Vikingeskibsmuseets både for hele klassen.

Vinderen blev 6. klasse fra Østervangsskolen med deres fortælling Prinsen og musen.

Ved kåringen blev der lagt vægt på følgende: Fortællingen Prinsen og musen er en original fortælling, som eleverne selv har digtet. Eleverne blander elegant deres egen verden med eventyrets form og sprog. Fortællingen bliver fortalt godt og med god energi. Endelig bruger eleverne mange originale påfund i udførelsen af fortællingen, bl.a. forskellige stemmer og lydeffekter. På den baggrund har vi valgt at kåre ”Prinsen og musen” som vinder af fortællekonkurrencen på årets Fortællefestival på Vikingeskibsmuseet.   


Created by Sabine Stubbe Østergaard