Gratis ølsmagning hos Café Knarr

Published 23th Jun 2020

UDSOLGT - Café Knarr på Museumsøen har sammensat et helt særligt arrangement med foredrag om øl og tilhørende ølsmagning, kombineret med en lækker, vikinge-inspireret menu.

Den 22. juli inviterer Café Knarr til gratis ølsmagning og foredrag på Museumsøen. Foredraget varer omkring 1 time, og du vil blive præsenteret for fire lækre øl fra Herslev Bryghus.  

Mark Hø
Mark er brygget 100% på råvarerne fra Herslevs marker og haver. Smagen er den syrlige vildskab, man kender fra naturvin. Rygraden i smagen kommer fra spontangærede høkulturer og den dybe bygmalt, helt uden humlens bitterhed. Frisk, vild og vinøs, som du aldrig har prøvet øl før.

Rug
Amber Ale brygget med rugmalt, og tilsat lokal honning. Rugen gør Rugøl rund og fyldig med en markant maltsmag, og honningen bidrager med aromatisk sødme. Humlen skaber balance ved at give tilpas bitterhed og et strejf af citrus i eftersmagen. En øl med historiske vikingerødder.

India Dark Ale
Humlen giver fyldig bitterhed til IDA, ligesom i en IPA, men den bliver “dark” på grund af maltens mørke ristning. Fremfor at få en øl, der er tung som en porter og med en rå humlebitterhed som en IPA, så modvejer humlens bitterhed maltens tyngde, og gør den frisk — og den dybe smag fra ristningen gør, at bitterheden afrundes blødt. 

Birk
En sæsonøl med sommerens dufte og aromaer, mildt afrundet af humlens bitterhed. Vi har brygget den med Abby Ale gær, der spiller flot op imod øl med dyb malttyngde. Men i vores Birk får Abby Ale et nyt slags modspil fra birketræets krydrede aroma af skov — med et snert af peber fra ved og blade.

Hvis vejret tillader det kan de kolde øl nydes under åben himmel, da foredraget i så fald vil blive afholdt på caféens udeservering. I tilfælde af dårligt vejr rykkes arrangementet indendørs. 

Nylanceret burger og andre lækkerier

Efter smagningen er der flere muligheder for at få noget i maven. Café Knarr anretter små skåle med mad og brød, der kan købes for 45 kr. pr. skål.
Du kan også sætte tænderne i Café Knarrs nylancerede burger til 129 kr. Den lækre burger serveres i en luftig briochebolle og består af saftigt skiveskåret oksecuvette, kålsalat vendt med sennepsvinagrette, syltede rødløg og ramsløgsmayo. Hele herligheden serveres med sprøde rodfrugtfritter med urtecreme. 
Endelig kan du købe en wiener- eller ramsløgpølse fra grillen for 45 kr. Pølsen serveres med remoulade, dip og brød. 

Øl i vikingetiden

Øl blev i vikingetiden drukket i storemængde, da vandet kunne være fyldt med sundhedsskadelige bakterier. Øllet, der blev fremstillet af byg, blev derfor lavet i både stærke og svage udgaver. På den måde kunne både børn og voksne slukke tørsten i øl. Vikingerne spiste salt mad og øllet var en effektiv tørstslukker. 

Pris og tilmelding
Arrangementet er fuldt booket - vi forventer at kunne tilbyde endnu en ølsmagning senere på sommeren.

Tilkøb af mad
Små skåle med mad: 45 kr
Burger med rodfrugtfritter: 129 kr
Grillpølse med remoulade, dip og brød: 45 kr

Tid og sted
Den 22. juli fra 16.30 - 17.30
Caféen holder åbent til kl. 21.00

Arrangementet afholdes ved Café Knarr på Museumsøen 
Vindeboder 12
4000 Roskilde 


Created by Sabine Stubbe Østergaard