Medlems Nyt nr. 9 / 2018

Published 22th Oct 2018

Kære medlem.

Nu følger snart Venneforeningens næste foredrag. Da kommer en af museets pionerer og beretter om sit lange liv under vandet. Endvidere er der tilbud til medlemmerne om et interessant arkæologisk tidsskrift.

40 år på havbunden med marinarkæologi

Torsdag d. 25. oktober kl. 19.30 skal vi høre tidligere museumsinspektør på Vikingeskibsmuseet Jørgen Dencker fortælle om sit lange liv med marinarkæologien.

Få kender den danske havbund bedre end Jørgen.  Hvad gav ham inspiration til at dykke ned under vandoverfladen. Og kan hans fortælling inspirere andre til også at dykke.
Det startede for over 40 år siden med snorkeldykning. Han fik dykkercertifikat og dykkede i starten bl.a. fra  en lille båd eller en simpel ponton. Efterhånden udviklede det sig til særdeles avanceret dykning på meget dybt vand sammen med andre marinarkæologer og også sammen med offshore dykkere fra bl.a. andet det store multipurpose fartøj Vina med højteknologisk udstyr, som på dykningen på Swarte Arent. – Erfaringerne blev brugt til at udvikle dykkerteknologien og udvide samarbejdet med andre fagpersoner og langt ud over landegrænsen. – Alt sammen et arbejde, der ikke kun foregik under vandet. Der fulgte meget arbejde med på viderebehandling på landjorden. – Hvad betød alt det i et langt liv ofte med virkelig mange dage på søen? – Og hvad kan vi vente os af hans fremtidige projekter? – Kom og hør om alt dette. 

 

Abonnement på: Fund & Fortid

Foreningens medlemmer tilbydes et fordelagtigt tilbud på tidsskriftet: Fund & Fortid. Det er et seriøst blad i A4 format på glittet papir. Det spænder vidt i tid, og forfatterne er både professionelle arkæologer og amatørarkæologer. Det udgives af foreningen: Sammenslutningen af Danske Amatørarkæologer (SDA). Til det kommende foredrag kommer kassereren David Barry (<link mail internal link in current>david@barry.dk, 59565660/40828024), der også er medlem i Venneforeningen, og fortæller lidt om bladet samt tager nogle eksemplarer med. Vi tilbydes en introduktionsrabat på et prøveabonnemet. Det udløber automatisk, hvis man ikke ønsker at forsætte med bladet. Derefter er det normal pris på et evt. abonnement. Tilbud 1: Et prøveabonnement for 2019 der inkluderer nr. 4/2018 til kr. 220 for 5 numre. Normalprisen er kr. 325. Skal tegnes senest den 11. november. Det fremsendes med posten. Tilbud 2: Efter 11. november: Et prøveabonnement for 2019 til kr. 220 for 4 numre. Kan tegnes når som helst, og alle blade sendes med posten. Normalprisen kr. 260. Et personligt medlemskab af SDA incl. abonnement på bladet koster 280 kr. Foreningen arrangerer årlige møder samt rejser til arkæologisk interessante udgravninger i udlandet. 

 

Med venlig hilsen 

 

Aase Hansen
Foredragskoordinator
<link mail internal link in current>aasealbuen@gmail.com


Created by Sabine Stubbe Østergaard