Ud og fiske - efter eg ...

Martin og Ture fisker efter træ inde under molen, mens Olaf haler det op på slæbestedet.
Udgivet 23/09-2015

Der er gået et stykke tid siden I fik den sidste opdatering om livet på værftet, så her får I dagens status

September passerer stille og roligt forbi, og vi er på vej mod den sidste måned af Gislingebådsprojektet. Som sædvanlig, er der travlt over på værftet. I dag, tog Martin og Ture deres waders på, og kravlede ud i vandet under molen i museets havn, for at gennemgå de stykker træ, som ligger lageret her. Egetræ kan godt ligge i vandet i op til to år, uden at den tager skade. Og der gik ikke ret længe før slæbestedet var dækket af våde og mudrede knuder og længder af eg.

De sorteret det hele, kasserede alt det træ der var for gammel, og delte resten op i to bunker – en til Gislingebåden og en til brug i senere projekter. I forhold til Gislingebåden, var det krumtræ, de var på jagt efter – de skal nemlig bruge det til at fremstille årkeijper til båden.

Arbejdet på selve båden skrider sikkert frem. I mandags var den allersidste planke varmet over bålet, og tilpasset til skroget. Nu mangler der kun de sidste nagler, og så vil bådens ydre skal være færdig. Der har været lidt diskussion om, hvordan den milepæl skal fejres – Amerikanske bådebyggere har en traditionen med ’The Whiskey Plank’, men indtil videre har de ikke besluttet sig for noget. Måske en gulerod, som Niels forslog, når Gislingebåden nu kommer fra Lammefjorden. Kender I til nogen andre traditioner, som markerer sådan en begivenhed? 

Der er dog stadig en masse at lave inde i skroget. De sidste bundstokke er ved at blive færdig og Birger har travlt med at tilpasse rorskottet.

Carsten er også i fuld sving med bådens rig, og det sidste lindebastreb blev lavet færdig i tirsdags. Han arbejder også på et nyt fastgørelsessystem til braserne: En lille ters skal bruges til at fastgøre braserne til råen, så man slipper for at skulle binde så mange knob. Bastreb er heller ikke så glade for at blive vredet så meget, så han er lidt spændt på at se, hvordan den nye system kommer til at fungere i praksis, og hvilken betydning det vil have for rebets holdbarhed.

Så alt i alt har vi travlt!

Husk at vi også meget gerne vil høre om, hvordan det går med jeres eget Gislingebådprojekter. Du kan altid skrive til os her på bloggen og holde os orienteret.


Oprettet af Tríona Sørensen