Munkebo Bakke

I udkanten af Munkebo ligger et udkigstårn på en imponerende bakke, hvorfra der er frit udsyn over Odense Fjord på den ene side og Kertinge Nor på den anden. Her kunne man i vikingetiden holde øje med trafikken på vandet – og nærmede fjender sig, sendte man advarslen ud til nabolandsbyerne ved at tænde bavneblusset. Fra toppen af gravhøjen, rejst længe inden vikingtiden, kan man på en god dag se en stor del af Nordøstfyn og længere endnu. I vikingetiden lå der en gård på bakken, og i 2015 fandt man her en mindre sølvskat bestående af flere stykker af sølvbarrer og smykker, der var klippet i stykker samt sølvmønter, såkaldte dirhems, som var slået i starten af 900-tallet. I dag er Munkebo Bakke et samlingssted med forskellige kulturelle arrangementer i sommerhalvåret.

Andre spændende steder fra Vikingetiden i nærheden

I vandet er der fundet rester af en pælespærring fra vikingetiden. Spærringen bestod af pæle banket ned i fjordbunden, som skibene ikke kunne sejle henover.

► Læs mere om Pælespærringen ved Snekkeled her

Vikingemuseet Ladby er museet for Danmarks eneste kendte vikingeskibsgrav. Her kan man opleve det sted, hvor Ladbykongen blev stedt til hvile i sit skib udstyret med fornemme gravgaver for godt 1100 år siden.

 Læs mere om Vikingemuseet Ladby her

Stednavneforskere ved at byer, der ender på -by fik deres navne i vikingetiden. Viby kunne betyde landsbyen med viet – et vi var et helligt sted – og Salby betyder landsbyen med salen, så her lå med al sandsynlighed et særligt stort hus.

► Læs mere om Viby og Salby – vikingernes landsbyer her

I april 2014 fandt en dygtig detektormand en unik lille forgyldt sølvfigur fra 800-tallet på en mark ved Revninge.

► Læs mere om Revninge her

Navnet stammer fra vikingetiden, og det betyder stedet hvor man drager. Her trak man skibene over land for at spare tid.

► Læs mere om Dræby her