Københavns Museum

Københavnernes eget museum får ny adresse, når det i 2018 åbner dørene i Stormgade 18, i det indre København. I den kommende udstilling vil de nye og opsigtvækkende fund gjort under de store metroudgravninger være med til at fortælle historien om København i den sene vikingetid.

Andre spændende steder fra Vikingetiden i nærheden

Det har længe været kendt, at porten ind til København fra øst i middelalderen lå på Kongens Nytorv, men det var helt ny viden, at vikingerne også holdt til her.

► Læs mere om Porten til vikingetidens København her

På Danmarks største kulturhistoriske museum, Nationalmuseet, finder man et sandt skatkammer af berømte og unikke fund. Her kan man fordybe og fortabe sig i timevis på en rejse tilbage til vikingetidens mennesker og de ting, de omgav sig med,

► Læs mere om Nationalmuseet her

På Rådhuspladsen blev arkæologerne for alvor overrasket over fundet af 18 grave fra den sidste del af vikingetiden: kvinder, mænd og børn var i perioden fra midten af 1000-tallet til begyndelsen af 1100-tallet blevet begravet her.

► Læs mere om Rådhuspladsen i København her

En del af kirkegården blev udgravet i 2008, da bygningen ovenpå skulle rives ned for at gøre plads til nyt byggeri. Her fandt arkæologerne et møntsmykke, lavet af en mønt fra slutningen af 900-tallet.

► Læs mere om Sankt Clemens Kirke her

I alt 120 grave fra starten af 800-tallet har man fundet fra gravpladsen, som i dag er en flad mark uden synlige spor efter vikingerne.

► Læs mere om Kroppedal Museum her